Любо Киров: Израснах в страшна бедност

Любо Киров безспорно е един от най-успешните съвременни музиканти у нас

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/lyubo-kirov-izrasnah-v-strashna-bednost/124846 LifeZone.bg
Любо Киров: Израснах в страшна бедност

Любо Киров безспорно е един от най-успешните съвременни музиканти у нас

През 2023-та той изравни доскорошния рекорд на легендарната Лили Иванова, която направи цели три поредни концерта в зала 1 на НДК.

Певец, барабанист, член на журито в два формата за нови музикални звезди – „Х Фактор” по Нова тв и „Гласът на България” по Би Ти Ви, Любо Киров безспорно е един от най-успешните съвременни музиканти у нас. Турнето му оглави Топ 10 на най-продаваните събития в страната ни.

Любо произлиза от бедни семейство. Като малък живял на квартира с родителите си.

„Родителите ми са обикновени хора от Плевен. Баща ми е военен, а майка ми работеше в изчислителен център. Бяхме две деца, живеехме по квартири – майка ми, баща ми, сестра ми и аз в една стая”, разказва Любо Киров

Заниманията му с музика започват  с пианото.

„Когато бях на 5-6 години, вкъщи вече имаше пиано, защото учителката по музика в детската градина казва на родителите ми: „Това момче е музикално”. Впоследствие стана ясно, че нещата с пианото няма да се получат. По-късно ми купиха барабани, които вече сам поисках. Винаги съм смятал, че ще бъда барабанист, спомня си певецът.

Младежките му години са много бедни и не вярвал, че ще може да се издържа от музика. Докато е студент, семейството му няма възможност да плаща квартира в София, затова Любо се настанява в общежитие в „Студентски град“.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.