Мая Манолова: От години постя, но глезя семейството си с месо

От „Левицата“ застават твърдо „за“ спирането на износа на оръжие за Украйна

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/maya-manolova-ot-godini-postya-no-glezya-semeystvoto-si-s-meso/54181 LifeZone.bg
Мая Манолова: От години постя, но глезя семейството си с месо

От „Левицата“ застават твърдо „за“ спирането на износа на оръжие за Украйна

Към днешна дата Мая Манолова е един от лидерите на „Левицата“, припознаваща се като алтернатива на БСП и всички леви хора, изгубили пътя си заради трусовете в Столетницата и роенето на лявото у нас.

 

Не крие, че в „Левицата“ за разлика от ръководството на БСП, искащо разединение, те мечтаят за ляво обединение. Предвид факта, че България е най-бедната държава в Европа, а в същото време ножицата между богати и едва оцеляващи бедни, е най-голяма, има нужда от силно ляво представителство в НС.

 

Категорична е, че след като от първа сила само в рамките на 5 години, БСП се е превърнала в лесно заобиколим фактор под ръководството на Нинова, е нужно ляво обединение. Убедена е, че само с общи усилия могат да върнат доверието у хората. В същото време подчертава, че „Левицата“ като истинска лява формация не е лидерска, а е събрала в себе си ярки личности като Татяна Дончева, Георги Кадиев, Костадин Паскалев, Валери Жаблянов и д-р Цветеслава Гълъбова.

 

Отбелязва, че партийната им позиция е абсолютно ясна и връщането на власт на партиите на статуквото, е начинът мутрите да си върнат отново контрола върху държавата, а те нямат намерение да допуснат това да се случи. Освен това Мая Манолова посочва, че макар хората да искат редовно правителство, не искат какво да е правителство, а такова, което ще се погрижи за основните им проблеми – сред които са високите цени на храните и корупцията.

 

От „Левицата“ застават твърдо зад желанията на обществото да се спре износът на оръжия за Украйна. Хората не искат да бъдат въвлечени във война, която не е наша. Затова ще настояват час по-скоро да се проведат мирни преговори между двете воюващи страни. 

 

По повод нападките, че „Левицата“ е креатура на президента Румен Радев, Мая Манолова е категорична, че хора с биографии като техните трудно биха могли да бъдат нечия креатура. Подчертава, че „разнебитването“ на БСП е в резултат на партийното ръководство, а не от създаването на „Левицата“. Убедена е, че ако еврото бъде прието сега, много от домакинствата и бизнесът ще платят високата цена, която ще е непосилна в условията на кризи. Категорично е „за“ запазването на Великденските и Коледните добавки за пенсионерите.  

 

Ще настояват веригите да бъдат задължени да слагат две цени на етикета – доставна и продажна, тъй като е важно хората да са наясно какви надценки се слагат на стоките. Смята, че истинското решение за високите цени е въвеждането на таван на надценката – 5% за 10 продукта от основните хранителни групи.

 

Споделя, че от години ежедневието й е много динамично и почти е забравила какво е почивка. Когато успее да си открадне малко време, винаги го прекарва със семейството си. като по закон обаче неделята у тях, със или без внуците, винаги започва с мекици с домашно сладко, които съпругът й Ангел Найденов обожава.

 

Не се е отказала да окуражава младите семейства да вярват в по-доброто утре. Признава обаче, че няма толкова време, колкото би й се искало да прекарва с внук си Максим. Преди време си обещала, че ако не е успяла да бъде най-добрата майка ще го компенсира като най-добра баба, но засега не й се получава.

 

И тази година Мая Манолово спазва постите като истински вярващ християнин. Това обаче не й пречи да глези семейството си с месни гозби.

Планира и тази година да изкара Великден вкъщи със семейството – ще месят козунаци, ще боядисват яйца. Към традицията, която доскоро спазвали с дъщеря й вече се е присъединил и внук й Максим, който не само рисува яйцата, а вече има опит и в месенето на козунаците.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.