Морската къща на Данчето Христова пострада!Но не за нея плаче звездата

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/morskata-kashta-na-dancheto-hristova-postradano-ne-za-neya-plache-zvezdata/116830 LifeZone.bg
Морската къща на Данчето Христова пострада!Но не за нея плаче звездата

Хасиендата на Данчето Христова в Царево е пострадала

От потопът по Южното Черноморие най-много пострада Царево. Естрадната ни легенда има вила там, като в нея отмаря от началото на юни до края на септември. Но заради 80-годишния си юбилей успяла да се измъкне няколко дни преди водата да залее всичко.

„Благодаря на всички, които ми писаха и се притесняваха за мен. Аз съм добре, не ме мислете. Притеснявам се за бедствието, връхлетяло любимото Царево“, написа певицата на личната си страница в мрежата.

По думите на съседи целият двор на къщата на Йорданка Христова бил залят с вода, а вятърът отнесъл някои неща. Но какви са поразиите, певицата тепърва ще вижда. Миналата година тя броила двадесет бона за покрива, била готова пак да ги даде, ако се налага. Но естрадната фурия повече за притеснявала за хората, които загинали и тези, които останали без покрив над главата си.

Била готова да помогне и на познатите си, които пострадали там. Можела да изпрати щерка си Ивана, за да види поразиите, които нанесъл потопа.

Племенницата на Стефан Данаилов-Росица Обрешкова също бе хваната във водния капан в Царево, където има къща. Тя е завещана от майка й, която бе по-голямата сестра на Ламбо.

„С дъщеря ми сме добре. Благодаря на всички, които ни се обадиха. Но за потопа не е виновен само дъжда. Голямата вода идва и си отива. Но тя си пробива път, не може да бъде приватизирана. А нашите алчни управници застроиха всичко, сухи дерета, дюните, дори устията на реката. Безогледно строителство, без канализация, без отводнителни канали, без пътища“, изригна в мрежата племенницата на Ламбо.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.