Не подарявайте тези цветя! Не носят добро послание

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/ne-podaryavayte-tezi-cvetya-ne-nosyat-dobro-poslanie/133006 LifeZone.bg
Не подарявайте тези цветя! Не носят добро послание

Цветя подаряваме по различни поводи

Красиви цветя даваме на любимите си хора, те са идеален подарък и невероятен жест. Всяко цвете има символика и скрито послание. Но има цветя, които носят негативно значение и трябва да сме много внимателни с тях.

Жълтите карамфили са подходящи за подарък, само че към враговете ни. Защото на езика на цветята означават презрение.

Петуниите изглеждат красиви, крехки, но носят лошо послание. Те сякаш казват, че „изпитват“ гняв и негодувание към този, на когото са подарени.

Жълтата роза също е красиво цвете , но… Докато червената символизира страст и любов, при жълтата не е така. Смисълът на посланието й е ревност, а в някои държави означава и изневяра.

Маковете са красиви по принцип. Но не са от цветята, които не подаряваме често, понеже бързо увяхват. Ако все пак решите да ги подарите като букет или ги получите като дар, добре е да знаете, че означават забрава.

Амаранта е подобно на срещащите се у нас щирове. То е едногодишно растение, а за негова родина се смята Америка.

Цветовете му варират от тъмночервено, пурпурночервено, оранжево, розово и дори бяло. Може да се използва и като зърнена култура, с особено висока хранителна стойност. У нас са познати повече от 60 вида от това растение.

Цветето е известно още от времето на Викторианската епоха. Символизира отмъщение, омраза, безнадеждност и злонамереност.

Източник: Една.бг, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.