Неразгадани мистерии: Кога е роден Исус и каква е съдбата на Светия Граал?

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/nerazgadani-misterii-koga-e-roden-isus-i-kakva-e-sadbata-na-svetiya-graal/90865 LifeZone.bg
Неразгадани мистерии: Кога е роден Исус  и каква е съдбата на Светия Граал?

Има загадки, които продължават да бунат въображението на човечеството

Много християни празнуват датата на раждането на Божия син-25 декември. Но има много предположения, че това не е рождения му ден.Най-вероятно тази дата е избрана, заради римски фестивал, на който са празнували бог Сатурн.Ранните християни никога не са били на едно мнение кога е била датата на раждането на Исус Христос.

Православните християни твърдят, че датата на раждането му била 6 или 7 януари. Вероятно тази мистерия никога няма да бъде разгадана с точност.

Остава енигма и каква е била истинската същност на Исус.

Най-ранните евангелия датират около век след раждането на Христос.Това поставя много въпроси пред учените, изучаващи това. Като дали евангелията отразяват цялата истина, кога са написани те, какъв всъщност е бил живота на Исус Христос.

Проучвания в сферата на археологията на Назарет, родния град на Исус, повече говорят за средата, в която е израснал, отколкото да разкриват за личността на Божия син.Спецовете са скептични дали наистина ще разберем какъв всъщност е бил Исус Христос.

В тайна е обвита и съдбата на Светия Граал. Това била чашата, от която е пил Исус на последната си вечеря със своите ученици.Тя никога не е намерена и вероятно няма да бъде открита никога.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.