Невероятно, но факт! Мъжете първо се качили на високи токчета

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/neveroyatno-no-fakt-mazhete-parvo-se-kachili-na-visoki-tokcheta/54197 LifeZone.bg
Невероятно, но факт! Мъжете първо се качили на високи токчета

Колкото и да звучи невероятно, мъжете първо са се качили на високи обувки с токове

Това е било  някъде около 10-ти век. Съобразителен човек  установил, че при езда кракът стоял доста по-добре на седлото, щом обувката има висок ток.

През 17-ти век това станало мода в Европа.Причината била, че притежаването на кон в онези години се смятало за висок социален статус. Все едно сега да имате „Мерцедес“ последен модел.

И мъжете и жените по онова време за носели обувки с високи токове. За мъжете това било израз на мъжественост и героизъм.

През 17-те вик, по-точно в 30-те години жените си режели косите, пушели лула,носели шапки, с които изглеждали доста мъжествени.Именно заради това те запознали да носят и обувки с високи токове.

Обувките с токове  били признак и за по-висока класа.Според логиката по онова време човек, който носи неудобни обувки с високи токове, значи не работи тежък физически труд.

Така се различавали от „нисшите“ хора. Аксесоарите се разделили на две-с дебели и тънки токове. Мъжете започнали да носят обувки с дебели токове, а жените- с тънки токчета.

А мъжете престанали да носят обувки с високи токове, когато и жените започнали да ги слагат на краката си. Причината била, че така уронвали мъжкото си достойнство и гордост.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.