Обявиха любим на българите хляб за проводник на рак

Белият пшеничен хляб води до онкологични заболявания

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/obyaviha-lyubim-na-balgarite-hlyab-za-provodnik-na-rak/123320 LifeZone.bg
Обявиха любим на българите хляб за проводник на рак

Белият пшеничен хляб води до онкологични заболявания

Най-популярният хляб у нас се оказва най-опасен за здравето ни. Редица специалисти предупреждават за вредите, които носи пшеничният хляб. За първи път екипът на международното издание за защита от рак „Journal of Cancer” обяви, че редовната употреба на бял хляб води често до поява на онкологични заболявания.

 

Множество учени твърдят, че бялото пшенично брашно ни носи повече вреди днес, отколкото това се е случвало преди. Обяснението се крие в променения генетичен код и създадените хибриди на обикновената пшеница. Така свойствата на брашното са коренно различни към днешна дата. Кардиологът Уилям Дейвис смята, че само преди десетилетие хората по света са използвали бял хляб с по-добри съставки, а сегашната пшеница оказва влияние дори за различни болести на сърцето. Диетологът Андрей Бобровски също подкрепя теорията на Дейвис, проучвайки произведената пшеница в Източна Европа, откъдето се захранва по-голямата част от света. Той препоръчва да се хапва само истински ръжен хляб.

 

Многобройни изследвания в САЩ пък доказват, че бялото брашно води след себе си и друга опасност – диабет. Редовната му употреба води до това заболяване, ако генетично човек е предразположен към тази опасност.

 

Учените са обединени, че трябва да премахнем изцяло от менюто си любимия бял пшеничен хляб или поне да намалим употребата му.

 

Източник: zdrave.to

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.