Празничната трапеза по-скъпа от миналогодишната! С колко повече ще се бръкнем

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/praznichnata-trapeza-po-skapa-ot-minalogodishnata-s-kolko-poveche-shte-se-braknem/123829 LifeZone.bg
Празничната трапеза по-скъпа от миналогодишната! С колко повече ще се бръкнем

Коледната трапеза ще ни струва по-скъпа от тази през 2022 година

Причината са по-скъпите цени на храната, както на плодовете и зеленчуците. Искате ли да пазарувате по-евтино за Коледа и Нова година, забравете за доматите и краставиците. Цената им определено е с 2-3 до 5 лева отгоре от миналогодишната.Лукът  и картофите също ще ви излезнат солено.

Килограм свински врат върви по 15 лева килото в големиет вериги,  а в малките месарнички удря и 19 лв. за килограм. В сравнение с миналата година цената е скочила драстично, като същата свинска мръвка се е търгувала за 13-14 лева. Пилешкото също се е покачило. Като цената на замразено пиле удря 8 лева за килограм.Ако към коледната трапеза добавите ябълки и банани ще трябва да платите с  2-3 лева повоче, в сравнение с 2022 година.

Пиячката също е тръгнала нагоре и вече е с 3-5 лева повече от миналогодишната.

Решите ли да не празнувате светлия християнски празник в дома си, а извън него, тогава трябва да се бръкнете по-дълбоко в джоба. В страната Коледа и Нова година ще ви струват межда 5 стотака и пет хилядарки. За двама в добър хотел за Коледа ще броите хилядарка, а за новогодишините празници- 2500 лева със закуска.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.