Профил на онлайн измамника (Как да не попаднем в мрежата на такъв мъж)

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/profil-na-onlayn-izmamnika-kak-da-ne-popadnem-v-mrezhata-na-takav-mazh/44357 LifeZone.bg
Профил на онлайн измамника (Как да не попаднем в мрежата на такъв мъж)
 

Как да не станем жертва на любовните измамници, вижте какво съветва специалистът

Има определена категория мъже, които са измамници и се регистрират по сайтовете за запознанства единствено с цел да измамят. Всеки човек може да стане жертва на такива сайтове, но най-често зрелите хора се хващат на въдицата  им и търпят финансови загуби.

Голям брой жертви са жени на възраст 50 години. Измамата в сайтовете за запознанства е свързана с игра на чувства и на това са подложени най-вече необвързаните дами, които търсят утеха и мечтаят да срещнат половинката си.

Празен профил

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание в началото на запознанство, е профилът на събеседника. Ако той има малко снимки, страницата му е празна, това трябва да ви предупреди, че профила е фалшив.

Задава много лични въпроси

В бъдеще той може да се нуждае от тази информация, за да ви манипулира. Не бъдете твърде откровени и не разказвайте много подробности от личния си живот.

Използва чужд текст

Често измамниците използват цялата информация от профила на някой друг, ако имате някакви съмнения, потърсете подозрителния текст в търсачката, ако се намери някъде, трябва да спрете да общувате.

Бързо развитие на връзката

Измамниците обичат да развиват отношения онлайн много бързо: те хващат  жертвата си само за няколко седмици. Това е манипулация на емоциите на възприемчиви хора, които обикновено водят самотен живот и за тях това е нещо ново и необичайно. Ако вашият събеседник бързо се насочи към проявата на чувства и макар да не сте се виждали в реалния живот, това трябва да е сигнал за тревога.

Нежелание за комуникация чрез видео разговор

Тъй като най-често измамниците използват снимка на някой друг, те няма да искат видео разговор. И винаги ще намерят аргумент за това: лош интернет, разболял се е, на работа е, камерата е счупена. Ако никога не сте комуникирали чрез видеовръзка, вземете този факт под внимание и бъдете внимателни.

Молба за за финансова помощ

Основната цел на измамника са парите. Има различни схеми: семейни обстоятелства, здравословни проблеми и други. Може да ви изтъкнат всякакви  причини, да окажат натиск или да ви накарат да ги съжалити. Но трябва да отхвърлите всичките молби. В никакъв случай не превеждайте пари и не предоставяйте данни за баанковата си карта!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.