Слагаш капки за нос, взимат ти колата за наркотици

Редица медикаменти ще ни докарат проблеми при проверка

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/slagash-kapki-za-nos-vzimat-ti-kolata-za-narkotici/121728 LifeZone.bg
Слагаш капки за нос, взимат ти колата за наркотици

Редица медикаменти ще ни докарат проблеми при проверка

Употребата на често използваеми лекарства би ни докарало положителен тест за наркотици при проверка. За достоверността на полевите тестове дискусиите са почти ежедневни, но специалисти определиха и едни от най-честите медикаменти, които показват фалшиво наличие на наркотици.

 

Съставките на някои лекарства от ежедневна употреба  са химически подобни на забранени субстанции. Такъв вид вещество е псевдоефедрин, който е наличен в почти всички капки за нос в аптечната мрежа. Другата изключително честа съставка е трамадол. Тя е налична в аналгетиците, които използваме за облекчаване на всякакъв вид болка. При употреба почти винаги тя отчита фалшив положителен тест за наличие на опиати. Същото може да бъде показано и при използването на медикаменти за суха кашлица, съдържащи кодеин и дектрометорфан.

 

Интересното е, че лекарства за сърдечни проблеми могат да покажат наличие на амфетамини. Това са медикаменти, съдържащи верапамил и дилтиазем. Фалшив положителен тест ще имаме и при употреба на почти всички видове успокоителни, хапчета за безсъние и лекарства за психично разстройство или депресия. Доказано е, че често използването на ибопрофен също показва наличие на марихуана, а някои антибиотици отчитат опиати в кръвта.

 

При положителен полеви тест специалистите съветват за кръвен, тъй като той е по-специфичен и точен.

 

Източник: тик-ток

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.