Слънцето изригва мощно!Ето кога ни удря магнитната буря

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/slanceto-izrigva-moshtnoeto-koga-ni-udrya-magnitnata-burya/123387 LifeZone.bg
Слънцето изригва мощно!Ето кога ни удря магнитната буря

Удря ни мощно слънчево изригване  

Тази магнитна буря  е най-силната от шест години насам.Тя ни връхлита днес, според данни на НАСА, около 19 часа.Но магнитната буря ще се развихри с пълна сила в събота, на 16 декември, предупреждават експертите.

Между тях ще има по-малки слънчеви изхвърляния, които също ще ни тормозят.Според астрономите това е едно от най-мощните слънчеви бури за последните няколко години. Магнитна буря със същата интензивност е била отчетена на 10 септември 2017 година.

Експертите предупреждават хора с хронични болести и най-вече със заболявания на сърцето и кръвоносните съдове да внимават.

В резултат на слънчевите изригвания може да почувстваме гадене, дори повръщане, замаяност, световъртеж,затруднение в концентрацията и паметта.

Експертите предупреждават още, че при магнитните бури може да изпитаме емоционална слабост, главоболие,сънливост през деня и безсъние през нощта. Другите признаци при слънчевите изригвания може да са болки в ставите, обща слабост на организма, дискомфорт  и влошаване на хроничните болести.

Най-застрашени са хората с хипертония, при които кръвното налаягяне може да се покачи, сърцебиенето пък да се ускори.

В тази връзка спецовете съветват да не се излагаме на радиация, да избягваме пътуване с кола или самолет,както и да ограничим емоционалното напрежение и стреса.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.