Супер мощна магнитна буря удря земята! Докога ще ни тормози

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/super-moshtna-magnitna-burya-udrya-zemyata-dokoga-shte-ni-tormozi/130211 LifeZone.bg
Супер мощна магнитна буря удря земята! Докога ще ни тормози

Супер мощна магнитна буря тресе Земята

Тя е доста силна и по думите на спецовете е една от най-мощните в последно време, която е удряла планетата ни.Уредите на БАН са отчели, че слънчевото изригване е 9-та степен по скалата на Кр-индекса.

Смущенията в геомагнитното поле на Земята започнаха през почивните дни и достигнаха максимума днес. Според геофизиците от БАН през последното денонощие са регистрирани над двадесетина слънчеви изригвания в два активни региона.

Прогнозата им е, че магнитната буря ще продължи поне още два дни.От Центъра за прогнози и наблюдение на космическото време на НАСА предупредиха, че са възможни проблеми в телекомуникациите, сателита, както и в навигациите.

Магнитната буря ще се отрази и на здравето. Експертите предупреждават, че може да има промени при хора с хронични заболявания, които да се изострят.

Хората, чувствителни към тези промени, може да получат болки в главата, промени в кръвното налягане, отпадналост, разконцентриране, като и различни ставни болки. Затова спецовете съветват да бъдем особено внимателни и при най-малките неразположения да потърсим компетентна лекарска помощ.

Източник: Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.