Тайната на дълголетието разкри 109 годишна жена: Избягвайте мъжете!

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/taynata-na-dalgoletieto-razkri-109-godishna-zhena-izbyagvayte-mazhete/113738 LifeZone.bg
Тайната на дълголетието разкри 109 годишна жена: Избягвайте мъжете!

109 годишната Джеси Галън бе най-възрастната жена в Шотландия

Малко след като ги навърши, възрастната дама почина, но разкри тайната за дългия си живот.

„Избягвайте мъжете! Те носят много повече проблеми и неприятности, отколкото нещо хубаво“, винаги е повтаряла дълголетницата.

И тя следвала това правило през целия си дълъг живот на земята. Дамата никога не се е омъжвала, нямала е деца, но винаги е била активна и дейна.

Нейната тайна за това, че е живяла толкова дълго била, че просто се е криела от мъжете.

109 годишната жена е била независима, работила е още от тийнейджърска възраст и никога не е искала да минава под венчило, нито да заживее на съпружески начала с представител на другия пол.

Галан признава, че е работила много и почти не е почивала. Дори рядко си взимала отпуска и по време на празниците.

Другата препоръка на столетницата от Шотландия била да се храним и  живеем здравословно. Тя съветвала всяка сутрин да се закусва с каша, както го е правила в продължение на целия си живот.

Болногледачките от дома, където живяла последните си години от живота си Джеси Галън разкриват, че тя била една невероятна жена, от която научили много неща за живота.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.