Ужас! Ето какви най-черни магии се правят на Еньовден

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/uzhas-eto-kakvi-nay-cherni-magii-se-pravyat-na-enyovden/112266 LifeZone.bg
Ужас! Ето какви най-черни магии се правят на Еньовден

Еньовден е един от най-хубавите български празници

На този светъл празник водата, билките и росата имат магическа сила. Дедите ни са вярвали, че в нощта на 23 срещу 24 юни слънцето умира и се ражда отново. Небесният портал се отваря и звездите слизат долу, като тогава най-бързо се сбъдват всички желания и мечти.

Докато била жива, феноменът Ванга казвала, че това е най-силния енергиен ден през годината.

На този ден билките притежават магическа сила. Но, по думите на маговете и ясновидките, на този ден се правят и най-черните магии. И те притежават мощна сила.

Това обаче не е от вчера, а от векове по земите ни се правят най-тежките магии. На Еньовден всички уроки и негативни заклинания хващали много по-бързо от останалите дни.

Покрай този светъл празник всички магове, ходжи и врачки имали най-много работа, защото хем правели, хем разваляли зли прокоби.

Затова мнозина злоупотребявали на празника на билките.

Но спецовете препоръчват билки, които ни пазят от вредните негативни влияния.Например дивата мента гони злите духове. Против уроки ни пазят семената на черния мак.Със седефче също може да се премахне негативната прокоба, съветват спецовете в окултното.

На Еньовден се връзва венец със 77 билки и половина. Според вярванията ни, за всяка болка си има билка, а половинката е за неизвестна болест.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.