Васил Найденов продължава да чака пенсията си!10 години тя не идва

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/vasil-naydenov-prodalzhava-da-chaka-pensiyata-si10-godini-tya-ne-idva/54987 LifeZone.bg
Васил Найденов продължава да чака пенсията си!10 години тя не идва

Продължава да чака пенсията си естрадната звезда Васил Найденов

Вече едно десетилетие любимия изпълнител на поколения българи е без пенсия. Той е подал документите си още през 2013 година, но не е получили  лев от държавата до днес.

„Работил съм дълги години на държавна работа, а сега не получавам и лев от държавата. Стана ясно, че в нашата дирекция документите са изгорени и наводнени.При мен това, че не получавам и лев от държавата във вид на пенсия, не е проблем, материално съм добре. За много от моите колеги е. Понеже не всички колеги имат по петдесет години музикален живот. Но пък и никъде по света го няма това. Такива са единици, като Елтън Джон,Том Джоунс, Тина Търнър и още неколцина“, възмущава се певецът.

Той недоумява как държавата не може да отдаде дължимото на шепа хора, негови колеги, 50-60 или стотина на брой, които са й дали много.

„Много е тъпо. Държавата се гаври жестоко с тези, които са й носили  купища пари на същата тази държава, която сега не им дава и лев във вид на пенсия“, възмутен е Васко Кеца.

Пенсията за навършена възраст и стаж продължава да е енигма за Васил Найденов.Но той нямал намерение повече да ходи и да моли. Защото графикът на 73-годишния изпълнител е препълнен дори за догодина, въпреки че не е съвсем в цветущо здраве.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.