Явор Божанков ще се състезава за народната любов от Габрово

Той е баща на две момчета, умел готвач и приятел на животните

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/yavor-bozhankov-shte-se-sastezava-za-narodnata-lyubov-ot-gabrovo/53622 LifeZone.bg
Явор Божанков ще се състезава за народната любов от Габрово

Той е баща на две момчета, умел готвач и приятел на животните

„Осиновеното дете на Промяната“ Явор Божанков е категоричен че иска децата му да са наясно как е гласувал за военната помощ за Украйна.

 

По този начин ексдепутатът от БСП каза сбогом на миналото в партията и здравей на бъдещето на своите деца и политическата си кариера в ПП. Активистите там вече го наричат „осиновеното дете на Промяната“.

 

Божанков намери своето място в редиците на Кирил Петков и компания като водач на листата за Габрово, след като Корнелия Нинова се отказа от него заради нежеланието му да подкрепи тезите на червените в НС по отношение на предоставянето на оръжия за Украйна, с които БСП е твърдо против.

 

В продължение на няколко мандата подред, Явор Божанков влизаше като фаворит на червените от Велико Търново в НС. На 2 април ще се състезава за народната любов от Габрово. Очаква се резултатът му там да е доста впечатляващ, тъй като е изключително популярен в града на хумора и сатирата.

 

Горнооряховският юрист е дългогодишен омразен съперник на Весела Лечева в за лидерското място старопрестолния град действително си е на място в Габрово.

Преди време младият правист сподели на шега, че трябва да е мъртъв, за да не стане депутат, предвид, че води тамошната листа. Той е от хората, които обичат да разчупват стереотипите в политиката. Това е и причината, поради която консервативната БСП става тясна за душата му.

 

Успя да пощури цяло Велико Търново с тайнствения надпис „Симона, обичам те“. В продължение на месец хората шушукаха, че е посветен на съпругата му, но той категорично отрече. Навръх брачната им годишнина обаче, Божанков действително се поклони на жена си с огромния надпис.

 

Той е баща на две момчета и е умел готвач. Освен това трябва да отбележим, че е приятел на животните.

Сваляйки лустрото на политическия етикет, Божанков признава, че мечтае да отвори бар в 100-годишна къща. И както се изразява самият той: „Да продъня ушите на клиентите с „Продиджи“ и „Нирвана“.

 

След като бе изключен от БСП, бившите му вече колеги го нарекоха „ренегат“. На това той отвърна, че е верен само на съпругата си, почтеността и собствените си каузи. Първата сигнална лампа, че между него и левицата няма да го бъде, бе борбата му за съдебна реформа.

По повод острите си позиции юристът отсича, че никога не е бил зависим и може да си го позволи.

 

Към днешна дата е горд с двамата си сина и целува ръка на съпругата си, че и децата му ще израснат като него – с братче до себе си. Божанков мечтае с по-малкия си брат Боби да създаде приют за безстопанствени животни, тъй като не крие, че всяко изоставено животинче му къса сърцето.

 

Всяка вечер се прибира у дома точно в 19 ч., за да вечеря заедно със семейството си. Обожава мусака, а самият той е майстор на барбекюто и както сам признава – е пълен провал с поничките, които не приличат на такива, но пък се ядат.

 

Разкрива, че принципите му, са тези, които винаги са го държали далеч от членство в партия. Категоричен е, че закони могат да се пишат добре и в полза на нацията и от гражданска квота.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.