Защо щъркелите гнездят близо до хората? Още неизвестни поверия за свещените птици

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/zashto-shtarkelite-gnezdyat-blizo-do-horata-oshte-neizvestni-poveriya-za-sveshtenite-ptici/130430 LifeZone.bg
Защо щъркелите гнездят близо до хората? Още неизвестни поверия за свещените птици

Щъркелите се смятат за свещени птици

Според поверията защитавали дома от негативни влияния  и дарявали благополучие. Смята се, че те гнездят близо до домовете на тези хора, които имат нужда от амулети.

Да убиеш щъркел означава да обречеш себе си и близките си на сто години страдание.

Учените и до днес не могат да разберат защо щъркелите гнездят близо до човешките жилища.Ако щъркел свие гнездо близо до дома ви, това обещава много щастие.

Приятни житейски моменти и много семейно щастие обещава щъркелово гнездо на покрива на къщата ви.

Според поверието щъркелите са в състояние да защитят къщата от зли духове и мълнии.

Способни са да предупредят и за негативни събития. Ако щъркел е живял в гнездо на покрива на къщата, но внезапно го е напуснал, в къщата може да се случат тъжни събития. Ако срещнете щъркел по пътя си, всичко ще се случи така, както сте го планирали.

Видите ли щъркел внезапно да лети над главата ви, това може да означава, че ще срещнете човек, който не сте виждали дълго време.

Приятел или роднина и срещата ще е приятна. Ако над главата ви минава ято или двойка щъркели, това означава гости, добри новини или добро настроение.

 Лети ли щъркелът високо в небето, във вашата посока, очаква ви щастие.Види ли неомъжена жена щъркел, ще се омъжи до година. Или ако той лети постоянно към къща със семейна двойка, в близко бъдеще там ще има бебе. Заради това е поверието, че щъркела носи бебета.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.