1000 аборта на месец у нас! Оглавихме класация!

6 милиона бебета не са се родили за 65 години у нас

https://lifezone.bg/spodeleno/1000-aborta-na-mesec-u-nas-oglavihme-klasaciya/118215 LifeZone.bg
1000 аборта на месец у нас! Оглавихме класация!

6 милиона бебета не са се родили за 65 години у нас

Мрачен рекорд ни изпрати в челото на класацията по аборти в ЕС. Всеки месец у нас 1000 жени решават да прекъснат преждевременно бременността си по желание. С тези цифри страната ни се нареди в челото на мрачната класация в ЕС. Числата показват още, че у нас за последните 65 години не са се родили 6 милиона бебета, заради аборти. Това коментира репродуктивният специалист и хирург д-р Александър Калчев.

 

На фона на тези цифри пък 200 хиляди жени в страната ни не могат да заченат, заради репродуктивни проблеми. Случаите се увеличават, а според специалиста има връзка между данните. Причината е, че много млади жени взимат решение за аборт. Впоследствие това се оказва много опасно и често води до репродуктивни проблеми в бъдеще. След процедура се стига до наранявания на тъканта, а от там и до сраствания. Те пък след години дават отражение за репродуктивни неуспехи. Така специалистът е взел решение и вече 15 години отказва да прави аборти.

 

Най-честите причини за вземане на такова решение продължават да бъдат млада възраст, неподходящо време и партньор. Често мотивът е и развитието в професионален план, заради което жените решават да прекъснат бременността си. При голяма част от дамите след подобна процедура се отключват психични проблеми и депресии.

Източник: novini.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.