Ани Салич мечтае да се занимава с образование и социални дейности

На този етап все още не се е осмелила, тъй като подобно начинание изисква сериозна инвестиция

https://lifezone.bg/spodeleno/ani-salich-mechtae-da-se-zanimava-s-obrazovanie-i-socialni-deynosti/141681 LifeZone.bg
Ани Салич мечтае да се занимава с образование и социални дейности

На този етап все още не се е осмелила, тъй като подобно начинание изисква сериозна инвестиция

Само след година едно от емблематичните тв лица Ани Салич, ще отбележи 30-ия си юбилей в ефир. Изглежда напоследък все по-често, новинарката, която е част от екипа на Нова тв от 2014 г., се замисля с какво би се занимавала извън телевизията. Макар да мечтае за повече свободно време, на този етап няма намерение да се откаже от професионалните си мечти, които са да отвори книжарница-кафене и детска градина.

 

Ани Салич се надява да е активна и след десетилетие, когато ще навърши 65 години и да се занимава с някакъв вид социална дейност, пък макар и през платформа, защото си мисли, че ще дойде времето, в което такива като нея ще бъдат заместени от дигитални образи и новините няма да изглеждат по този начин, а и телевизията ще е съвсем различна. Това стана ясно от споделеното от нея в подкаста на Нова тв по повод 30-ия рожден ден на медията наскоро.

Тя отдавна мечтае да отвори книжарница-кафене, но все още не се е осмелила, тъй като подобно начинание изисква сериозна инвестиция. Също като тази да отвори детска градина, тъй като й се работи с деца. Освен това харесвала датския модел на детските градини, с който се запознала наскоро. Смята, че той трябва да се приложи и у нас.

 

Тя е категорична, че българчетата не са функционално неграмотни или по-изоставащи, но пък също така е и убедена, че има нещо сбъркано в начина на възпитание и обучение и от нас зависи да разгледаме този външен модел, преценявайки дали не е по-подходящ.

А може пък да се избере нечий друг модел на образование. Така или иначе, Ани Салич е завладяна от идеята да открие нов тип детска градина, знаейки колко са затруднени родителите и как самата тя е отгледала децата си.

 

Хана, която иска да учи медицина и Лазар – порасналите дъщеря и син на Ани Салич, са от брака й с Бранко Салич – винаги са проявявали разбиране към професионалната й ангажираност. Дори като малки. И все пак новинарката се надява след време да не я обвинят за това, че ги е пренебрегвала за сметка на телевизията, по-конкретно на Би Ти Ви, в която работеше от 2000 до 2013 г.

 

Докато Хана и Лазар били малки, майка им разчитала предимно на помощта на баба им. Откраднати ми бяха много от миговете с децата", признава Ани Салич. Почивките им често били съчетани с работа, а в ежедневието новинарката едва смогвала да съчетава родителството с професията. Почти не е ходила на родителски срещи. Вероятно е присъствала на не повече от 2-3 такива, защото най-често те били в часове, в които трябвало да е на работа. Най-тежките моменти за Ани Салич били, когато като майка имала нужда да е до децата си, защото се тревожи, но не е имала възможност. В Би Ти Ви имало железен ред, който не позволявал централната новинарска двойка да отсъства. Затова се е случвало едно от децата на Ани Салич да е на системи в Трета градска болница, защото е обезводнено с температура, и баба му да е с него. Новинарката тогава излизала от работа, за да види детето си, след което отново трябвало бързо да се върне към професионалните си ангажименти.

 

„Ако се махна, този график така е съгласуван с другите водещи и репортери, че трябва да повлека крак“, сподели Ани Салич. Освен това и тя като много други е живяла с кредити – за апартамент, за кола, така че било немислимо просто да напусне.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.