Ето кой сложил ръка на дома на покойния проф. Вучков

https://lifezone.bg/spodeleno/eto-koy-slozhil-raka-na-doma-na-pokoyniya-prof-vuchkov/54241 LifeZone.bg
Ето кой сложил ръка на дома на покойния проф. Вучков

Професор Юлиан Вучков може и да се обръща в гроба

Ерудитът, който си замина от този свят през 2019 не получи това, което завеща приживе.

Малкото му жилище от 64 квадрата на столичната улица „Христо Белчев“ вече има нов собственик. Това е балерина, която притежавала още един апартамент в същата кооперация.

Проф. Вучков бе закупил жилището си със свои спестявания, още по времето на соца. До последния си ден той живееше там. Тъй като не остави наследство, апартамента му стана собственост на неговия полубрат Михаил Петров. Актьорът от Народния театър и Вучков не бяха в добри отношения, но тъй като професора нямаше наследници, Петров сложи ръка на имота. Той не изчака и година, и обяви жилището за продан. Първо апартаментът бе закупен от заможно семейство, после го продали на балерината за тлъстата сума от двеста бона. Тя не живеела в него, а го ремонтирала, като вложила досега сто бона, за да го стегне, коментират комшии.

Преди дни отново пламна скандал заради книгите от личната библиотека на професора, които се продават в онлайн сайтове. Повечето от тях са с автографи и лични посещения, подарени на професора от видни интелектуалци, журналисти и български автори. Докато бе жив, проф. Юлиан Вучков искаше те да бъдат дарени на Софийската библиотека, но неговата воля се погази, коментират в нета.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.