Иван Гарелов може да е в кома и над 5 години

Шансовете му за подобрение клонят към нулата

https://lifezone.bg/spodeleno/ivan-garelov-mozhe-da-e-v-koma-i-nad-5-godini-2/141652 LifeZone.bg
Иван Гарелов може да е в кома и над 5 години

Шансовете му за подобрение клонят към нулата

Запознати от „Пирогов“ издават, че новините за Иван Гарелов, са както добри, така и лоши. Неприятното е, че състоянието му остава непроменено, а вероятността за подобрение клони към нулата. Добрата новина обаче е, че сърцето на журналиста е здраво и той може да живее поне още петилетка, дори увредения му мозък да не възстанови функциите си.

 

По всяка вероятност ще си остане в кома и близките му ще трябва да поемат грижата за него след изписването му от лечебното заведение. Здравната каса поема лечението донякъде, след което пациентът остава на грижите на близките си. Те ще трябва да решат дали да го приберат у дома, или да го изпратят в хоспис за нелечимо болни.

 

Според медиците жизнените показатели на ветерана, са все още сравнително добри, благодарение на активния му начин на живот в миналото и въпреки преклонната му възраст, преди фаталния инцидент в Свети Влас, Гарелов се движел много, което е допринесло за приличното функциониране на сърдечно-съдовата му система.

За разлика от мнозина от наборите си, мустакатият тв водещ нямал сериозни проблеми с кръвното налягане и пулса, но пък за сметка на това холестеролът му бил леко завишен. Ако не се бе случил инцидентът, можеше да води пълноценен живот до 90-та си година, и щеше да е втори Петко Бочаров.

 

Както вече стана ясно, Гарелов е с цели две черепно-мозъчни травми и хематом. Предвид преклонната му възраст – 81 години, хирурзите не смеят да отворят главата му, защото съществува риск да не издържи операцията. Докторите стискат палци да се възстанови, но си дават сметка, че шансът му е не повече от 5 процента при най-оптимистичните прогнози.

 

Жестоко падане по мраморните стълби на 5-звездния хотел „Палас“ в Свети Влас е причината Гарелов да се бори за живота си вече повече от месец.

Той се изтърколил по стъпалата на 18 юли преди обяд и наранил тежко черепа и мозъка си на няколко места. Според източници от курорта Мистър „Панорама“ е бил доста пиян, когато изгубил равновесие и залитнал. В медийните среди е известно, че той е ценител на качествените питиета и не се лишава от тях.

След смъртта на съпругата си Донка Стамболийска през 2023 г. и на сина си през 2021-ва Иван започнал все по-често да дави жестоката си мъка в алкохол.

 

След кървавия инцидент в хотела, където прекара голяма част от лятото на издръжка на олигарсите братя Диневи, журналистът бе транспортиран в бургаската болница, а неврохирургът д-р Светослав Тодоров започна битка за оцеляването му. Заради изключително тежкото му състояние, Гарелов бе превозен с линейка до столицата и от над 30 дни е в реанимацията на „Пирогов“.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.