Максим Генчев скочи в защита на щерката на президента

https://lifezone.bg/spodeleno/maksim-genchev-skochi-v-zashtita-na-shterkata-na-prezidenta/53415 LifeZone.bg
Максим Генчев скочи в защита на щерката на президента

Максим Генчев защити щерката на Румен Радев

Както стана известно, щерката на Румен Радев се оказа ябълката на раздора. Мнозина я обвиниха в политически чадър, понеже Дарина Радева е една от кандидатките за ролята на Сара в новия сериал „1349“. Младата актриса е трети курс в НАТФИЗ.

За ролята на героинята имало избрани още десетина момичета, които щели да се състезават за ролята.

„Това, че името на талантливата Дарина Радева е замесено в политически спекулации е крайно непочтено. Момичето е даровито. Избраха я за ролята директно от БНТ“, скочи в нейна защита режисьорът Максим Генчев.

Филмът на режисьора е по известната поема на Иван Вазов „Иван Александров“.Проектът печели субсидия от телевизията майка за тази година. Ако Дарина спечели ролята на еврейката Сара във филма, това ще е първата й значителна роля в нейната кариера.Във филма царят се влюбва в еврейката Сара, като се разделя с жена си, царица Теодора.

Режисьорът обаче не посочва имената на останалите момичета, които ще се явяват на кастинг за ролята.Не е избран и актьора, който ще влезе в ролята на цар Иван Александър. Едно от изискванията е висок ръст, подчерта режисьорът.

А сценарият не следва буквално Вазовото произведение. В него Царство България представлява развита европейска държава от 14-ти век.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.