Мечка слезе до Пловдив! Кметът: Не излизайте!

Забелязана е на 3 километра от Пловдив, заедно с двете малки в село Марково

https://lifezone.bg/spodeleno/mechka-sleze-do-plovdiv-kmetat-ne-izlizayte/117860 LifeZone.bg
Мечка слезе до Пловдив! Кметът: Не излизайте!

Забелязана е на 3 километра от Пловдив, заедно с двете малки в село Марково

Мечка и две мечета разбуниха духовете в най-близките села до южната част на град Пловдив. Последният сигнал е от село Извор, където животното е забелязано от група туристи. Първият сигнал бе от село Марково, което е само на 3 километра от Пловдив.

 

Жители разпространиха кадри на мечка с двете й мечета в района на Манчова поляна в самото населено място. Това принуди кметицата да предупреди населението да бъде изключително внимателно и да не излиза в тъмната част на денонощието. Село Марково всъщност се явява баровския квартал на Пловдив и е едно от най-бързо растящите населени места в България. Сигналът за мечката накара по-голямата част от хората да изпаднат в паника. Няколко дни без да бъде забелязана доведе до спокойствие сред жителите, но новите кадри отново будят притеснение.

 

Мечката също бе забелязана и в село Белащица, което е на едва 5 километра от Пловдив. Множеството сигнали показват, че горското животно трайно се е настанило в района, което е доста нетипично. Вероятно открива по-лесен начин за прехрана в по-многолюдните населени места. Надеждата е зимният сън да отложи тормоза над хората и на пролет мечката да е далеч. Както е известно кафявата мечка е защитен вид и убийството й се третира като престъпление.

Източник: traficnews.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.