Милена Славова победи ЛГБТ общността

Съдът не видя нищо лошо в думите на Милена Славова

https://lifezone.bg/spodeleno/milena-slavova-pobedi-lgbt-obshtnostta/118785 LifeZone.bg
Милена Славова победи ЛГБТ общността

Съдът не видя нищо лошо в думите на Милена Славова

ВАС реши, че в думите на Милена Славова относно провеждането на гей парад в София няма дискриминация към хомосексуалните хора в страната. Певицата попадна под ударите на закона след подадена жалба от физически лица от ЛГБТ общността, засегнати от изразено мнение в социалните мрежи.

 

Според съда Милена Славова не заема позиция, даваща публична власт, с която да влияе на общественото мнение. Освен това не намира за опасно публичният й образ да създаде стереотип на поведение на отричане на хомосексулната ориентация, изхождайки от алтернативния избор, който демонстрира певицата.

 

В същността на оневиняването се крие и разграничаването в мнението на Милена Славова относно провеждането на гей парад и ориентацията като избор на хората. С това се отхвърля и решението на Апелативния съд и наложения акт от КЗД. Решението на ВАС не подлежи на обжалване.

 

Победи ли всъщност Милена в тази битка? Фактите показват някои неща. Певицата обедини смъртни врагове, които в идеологията си отричат ЛГБТ общността – футболни фенове, рокери и крайни националисти. Освен това оневиняването на Милена Славова показва и свободното право на всеки да изразява мнение в социалните мрежи, дори и то да не се харесва на група от хора. Истина е обаче, че Милена загуби и много приятели и фенове. В публичното пространство колеги и почитатели изразиха разочарованието от изразеното мнение на певицата.

 

Източник: btv.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.