Милионерът Тони Златков се пропи и продруса след шока от отвличането на сина му

Автотърговецът прибрал капаро от 150 бона за баровското „Ламборгини Урус“, с което го заловиха да шофира пиян

https://lifezone.bg/spodeleno/milionerat-toni-zlatkov-se-propi-i-prodrusa-sled-shoka-ot-otvlichaneto-na-sina-mu-4/135649 LifeZone.bg
Милионерът Тони Златков се пропи и продруса след шока от отвличането на сина му

Автотърговецът прибрал капаро от 150 бона за баровското „Ламборгини Урус“, с което го заловиха да шофира пиян

С близо 700 000 лв. ще олекне собственикът на автокъщата „Софавто“ Тони Златков заради глупостта да шофира порядъчно почерпен скъпото си возило „Ламборгини Урус“ из нощна София. Припомняме, че преди седмица той бе изловен с 1.41 промила алкохол в кръвта зад волана на луксозния си джип. Запознати твърдят, че във фаталната вечер той дори бил дрогиран с кокаин, но неизвестно защо проба за наркотици не му била взета. Ако това бе сторено, затворът не му мърдаше, категорични са те.

 

Милионерът, който нашумя в страната през лятото на 2017 г. покрай отвличането на сина му Адриан с цел откуп, бе заловен от патрулни полицаи в столичния кв. „Младост“ да управлява луксозното си возило в нетрезво състояние. Той е собственост на автокъщата му и се предлага за 540 000 лв. без ДДС.

 

Ченгетата спрели решеното в черно баровско возило заради криволиченето по пътя и тествали Златков с дрегер за алкохол, който показал 1.48 промила. След това милионерът бил отведен да даде кръвна проба в болница „Света Анна“, където пробите показали 1.41 промила алкохол в кръвта. Баровецът обаче не бил тестван за наркотици, но и без наркотест се превръща в рекордьор по наложена глоба – ще трябва да плати левовата равностойност на джипа на автокъщата му, с който бе заловен – 540 000 лв., а също така ще му бъде отнета и шофьорската книжка. Срещу него е повдигнато и обвинение по чл. 343б от НК, предвиждащо лишаване от свобода от 1 до 3 години.

Финансовата трагедия на Златков се подсилва допълнително и от факта, че е бил пред сделка със заможен клиент за Ламборгинито, зад чийто волан бе заловен в нетрезво състояние. Той взел 150 бона капаро за джипа, а на следващия ден трябвало да го предостави на клиента, който да му доплати оставащата сума. Сега обаче милионерът ще трябва да върне капарото на човека, тъй като сделката пропада заради задържането на джипа от органите на реда, издава запознат. По неофициална информация, возилото трябвало да бъде взето от сина на заможен бизнесмен от енергийния сектор.

 

Тони Златков опитал да умилостиви спрелите го полицаи като им предложил подкуп, но те категорично отказали и дори го заплашили с арест заради опита му да ги подкупи. Неофициално се твърди, че до Златков седяла млада русокоса хубавица, заради която автотърговецът е в процес на развод с дългогодишната си съпруга. Все пак очевидно органите на реда са били милостиви към него, след като са му спестили теста за наркотици.

 

Стари познати на Златков, който имаше реномето на един от най-успешните и коректни търговци на луксозни автомобили у нас свидетелстват, че след похищението на сина му Адриан през пролетта на 2017 г., завършило с щастлив край, милионерът буквално се преобразил и рязко го ударил на живот.

 

„Шокът покрай отвличането на Адриан не понесе на баща му. Макар синът му да бе освободен от похитителите след 12 дни в плен, Тони отслабна с 8 кг. и потърси утеха в дрогата и алкохола. От около година и половина има титулярна млада любовница на име Елиана, заради която живее разделен със съпругата си и е в процес на развод. След драмата с отвлечения му син бизнесът с продажба на луксозни автомобили на „Софтавто“ също западна, а повечето от големите му клиенти го напуснаха заради мълва, че има нещо гнило около бизнеса му с баровски возила“, разказват хора от бранша. Според тях Тони Златков бил депресиран и от липсата на адекватно правосъдие спрямо похитителите на сина му, които така и не бяха осъдени, макар да ги заловиха в началото на 2018 г.

 

Адриан Златков, първородният син на автотърговеца, беше похитен на 30 август 2017 г. в близост до семейното имение в софийското село Герман. Тогава предрешени като полицаи похитители спират със стоп-палка за проверка мерцедеса на младия мъж, а впоследствие силово го напъхват в автомобил „Шкода Фабия“, оставяйки мобилния му телефон и вещите му в изоставения мерцедес. Часове след изчезването на Адриан, таткото Тони получава есемес, че синът му е отвлечен и че трябва да събере 3 милиона лева, ако иска да му го върнат жив и здрав. В крайна сметка 25-годишният тогава милионерски наследник е освободен от плен след 11 дни, а според неофициална информация за свободата му са платени 600 000 лева.

 

В края на януари 2018 г., няколко месеца след отвличането и връщането на Адриан Златков, МВР арестува за похищението приближения до Златомир Иванов – Златко Баретата силовак Ивайло Борисов – Иво Ториното и хора от обкръжението му. Задържаните Иво Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова прекараха няколко месеца в ареста, но впоследствие бяха освободени, въпреки събраните множество доказателства, че точно те стоят зад отвличането.

 

Към днешна дата Иво Ториното и хората му не са подсъдими за отвличане, а само като помагачи на неизвестните похитители. Според обвинението Борисов и сподвижниците му са осигурили единствено шкодата, с която Адриан е бил отвлечен, дали са я за пребоядисване и са подсигурили сръбски СИМ карти, с които неизвестните до този момент похитители са водили преговори с бащата Тони Златков.

 

Според мълвата в ъндърграунда, Адриан е отвлечен заради дълг на Тони Златков към негов бивш съдружник с иницали Т. Ц. Двамата били ортаци в строителна компания, както и във фирма за товарен автотранспорт, но между тях избухнал тежък конфликт във връзка с лизинговата дейност на една от компаниите им.

 

Месеци преди Адриан да бъде похитен, наемници на бившия съдружник на Тони Златков подпалили 4 луксозни лимузини, паркирани в централния шоурум на „Софавто" в столичния квартал „Дианабад, като общата стойност на подпалените возила тогава беше за близо 1 милион евро. По време на разследването тогава като поръчител на огнения атентат беше посочен бизнесменът от Разлог Никифор Кондев, който обаче беше оневинен от съда за умишления палеж.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.