На вниманието на МВР! Рамадан Аталай разпънал чадър над бившия кмет на Гурково Мариан Цонев за купуване на гласове и опит за убийство. Той пък му подарил луксозен джип Мерцедес

Хиляди цигански гласове от региона на 27 октомври щели да отидат за “земеделеца” Доган

https://lifezone.bg/spodeleno/na-vnimanieto-na-mvr-ramadan-atalay-razpanal-chadar-nad-bivshiya-kmet-na-gurkovo-marian-conev-za-kupuvane-na-glasove-i-opit-za-ubiystvo-toy-pak-mu-podaril-luksozen-dzhip-mercedes-4/142510 LifeZone.bg
На вниманието на МВР! Рамадан Аталай разпънал чадър над бившия кмет на Гурково Мариан Цонев за купуване на гласове и опит за убийство. Той пък му подарил луксозен джип Мерцедес

Хиляди цигански гласове от региона на 27 октомври щели да отидат за “земеделеца” Доган

Поредно доказателство що за типове са лоялните на Ахмед Доган дерибеи дойде от наш читател. В телевизионен репортаж от август на т.г., когато кликата около “почетния” се събра за последно в бившия му сарай на Росенец, жител от общ. Гурково забелязва, че Рамадан Аталай пристига, яхнал последен модел Мерцедес. Свръх луксозното и скъпо возило е собственост не на кой да е, а на скандалния ексмет Мариан Цонев, кметувал цял мандат с благословията на кликата около Аталай и Чакъров.

 

Цонев стана скандално известен с тормоза, който оказваше на ромите от общината и съседните села и с бруталния опит да отнеме единствената стряха над главите им. Същият беше привлечен като обвиняем от прокуратурата за купуване на гласове, но отново с помощта на високите си покровители в лицето на Рамадан Аталай, излезе сух и без обвинение.

Най-вероятно по заповед на Мариан Цонев и сина му Георги (които са документални собственици на джипа, с който се вози Аталай), известният гурковски бизнесмен Стойчо Стойков с прякор Йогата, беше прострелян в гърба в собственото му заведение в местността „Предела“ в прохода Хаинбоаз. Датата е 1 октомври 2022 г. – събота, в денят за размисъл преди редовните избори за президент и предсрочните за парламент, проведени тогава. Половин година по-късно извършителят и поръчителят на престъплението все още не са разкрити. Така е и до днес.

 

Ето какво пише нашият читател, разпознал лимузината, управлявана от агент Вергил, както е агентурното име на Аталай:

 

“….. За мнозина от вас остана незабелязано пристигането на

Рамадан Аталай на Росенец преди няколко седмици. За

радост, БТВ показаха автомобила, с който се движи

горепосочения господин. А именно: Мерцедес CT9995PC.

 

Интересен факт, е че този автомобил не е на г-н Аталай.

Въпросът е чий е? Този автомобил е част от богатия автопарк на фамилията

Цоневи, която е скандално известна в нашия град Гурково

-Мариян Цонев бивш кмет на Гурково и Георги Цонев, който е негов син.

 

Същите мачкаха бизнеса в целия район години наред,

купуваха безнаказано гласове по време на избори, с

мутренски  подход осъществяваха тормоз върху

населението, заплашваха ромите в община Гурково, че ако

не гласуват за тях и партията им, ще им съборят къщите и

ще им спрат водата.

 

Мнозина са хората пребити по поръчка на фамилията

Цоневи. В това число и аз самият. За това има десетки

статии и интервюта в медиите.

Всички ние, гражданите на Гурково, се питахме дълги

години кой стои зад тези лица?

 

Кой ги покровителства?

Отговорът вече е ясен. Благодаря Ви, г-н Аталай, че се

показахте! Станали сте толкова арогантни, че не се криете

дори! Надявам се, че удобния Мерцедес, който са Ви дали

да управлявате като дар за покровителството, Ви прави

щастлив! Защото  народът, който  представлявате, определено не e!

 

Приложено добавям снимки от БТВ на джипа, с който

пристига на Росенец г-н Аталай и снимка на Георги Цонев

(най-вляво на снимката) и Щилян Велинов (вдясно от

него), който е лидер в момента на земеделците-дерибеи около Доган и техен активист в гр. Николаево. На заден план може да видите джипа, даден за ползване на Рамадан Аталай, който е част от автопарка на Цоневи, заедно с Ламборгинито, което управлява Георги Цонев.

C уважение!….”

Въпреки изобилните сведения и задълбочени репортажи на разследващи журналисти, разкрили престъпните схеми на гурковските дерибеи баща и син Цоневи, институциите остават слепи и глухи как те използват закона като изтривалка, не без активното съдействие на Рамадан Аталай.

 

Мариян Цонев е издигнат за кмет от ДПС и е избран с гласовете за тази партия на предпоследните местни избори през 2019 г. За две години, по разказа на Йогата той и синът му Георги успяват да „вземат страха“ на хората, да се обградят с обръчи от фирми и с въоръжена частна охрана. А къщата на Цоневи в центъра на малкото подбалканско градче в подножието на прохода Хаинбоаз, местните наричат „Доган сарай“. Всъщност, по-достоверно би било да я нарекат “Рамадан сарай”, т.к именно благодарение на разпищоления независим депутат тези престъпници живеят по-охолно от бейове. Жителите на Гурково пък не изключват съвсем скоро в палата на бившия кмет да цъфне самия Ахмед Доган, който напоследък обикаля чуждите къщи, търсейки къде да се скрие от гнева на депесарите, които лъга цели 35 години.

 

В навечерието на извънредните парламентарни избори през юли 2021 г. Софийската градска прокуратура привлича Мариан Цонев като обвиняем за купуване на гласове.

Разследването е за извършено престъпление по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, за което законодателят предвижда лишаване от свобода до шест години и глоба от десет до двайсет хиляди лева. А в показанията на свидетели със скрита самоличност

фигурирали и лица от централното и регионално ръководство на ДПС, участвали в изборните схеми за купуване на гласове, твърдят източници на сайта „За истината“. Онова, което медията не е успяла да издири е фактът, че именно името на Рамадан Аталай е сред посочените в досъдебното производство, твърдят наши източници от Съдебната палата.

 

Големият въпрос сега е защо МВР и прокуратурата продължават да си затворят очите за откровените престъпления и брутално купуване на гласове, извършвано от съмнителни типове по заповед на Рамадан Аталай и приближените му.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.