Тази неделя се сбъдват желания!Велик християнски празник е

https://lifezone.bg/spodeleno/tazi-nedelya-se-sbadvat-zhelaniyavelik-hristiyanski-praznik-e/114369 LifeZone.bg
Тази неделя се сбъдват желания!Велик християнски празник е

Тази неделя празнуваме голям християнски празник-Преображение Господне

Според библията Исус Христос се явява пред тримата си ученици-Яков, Петър и Йоан.

Той укрепва вярата на своите ученици, след като пред тях се преобразява.За всички, които вярват в Бог, този празник е апотеоз на доброто и стремежа към по-светли неща и дела.

За нощта срещу този голям християнски празник се вярва, че небето се отваря и се сбъдват всички желания.Бог дарява с тази благодат всички вярващи.

Освен това народът вярва, че на този ден слънцето обръща гръб на лятото и поглежда към есента.

На много места, по стар обичай се подготвят годежите, като сватбите се случват след 1-ви септември, когато свършва църковната православна година.

Празникът се свързва с поверието за преобразяване. Затова, ако страдате от някаква болест, потопете връзка сушени плодове във вода вечерта и на сутринта я изпийте. Така ще оздравеете.

Освен това се раздава грозде, което се смята за Божи плод.В някои селища празникът се приема като граничен ден между лятото и есента, и природата се преобразява. Слънцето свети по-малко, денят намалява, нощта става хладна, водите в езерата и реките стават по-студени, и негодни да къпане.

В Родопите вярват, че Бог пуска слънчева бразда от небето, като предупреждава, че вече е време за есенна сеитба.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.