Удря ни мощна магнитна буря!Ето как да се предпазите

https://lifezone.bg/spodeleno/udrya-ni-moshtna-magnitna-buryaeto-kak-da-se-predpazite/53821 LifeZone.bg
Удря ни мощна магнитна буря!Ето как да се предпазите

България е ударена от мощна магнитна буря

Очаква се ефектът да се усети утре, както и около дванадесет часа след „атаката“. Това съобщиха от БАН.

Официално слънчевото изригване няма да вреди на хората, твърдят някои от експертите. Но изследвания сочат, че има отражение на геомагнитни изригвания върху общото здраве на някои хора. Те ще почувстват обща умора, болки в главата, общо неразположение, апатия  и други негативни състояния. Спецовете препоръчват да не се шофира, защото концентрацията няма да е на ниво при този случай.

Явлението протича по следния начин.От огромната „черна дупка“ с размери 20-30 пъти по-голяма от нашата планета, се изстрелват частици с огромна скорост, 500-800 километра в секунда. А ефектът от това явление ще се почувства още утре.

Това явление е известно и като „слънчеви ветрове“. При тях Земята започва да пулсира и вибрира, все едно е камбана, обясняват явлението спецовете.

Слънчевите изригвания може да предизвикат смут в електрическото захранване на планетата. Това дава отражение и на икономиката, защото влия и на работата на компютрите, които са неизменна част от нашия живот.

Затова спецовете съветват хора с хронични болести, както и със заболявания на сърцето и мозъка, да бъдат много внимателни и да не се движат през по-топлите часове на деня.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.