Бензема не отрича за връзка с терористи

Карим Бензема бе свързан с терористична организация

https://lifezone.bg/svetat/benzema-ne-otricha-za-vrazka-s-teroristi/118947 LifeZone.bg
Бензема не отрича за връзка с терористи

Карим Бензема бе свързан с терористична организация

Футболистът Карим Бензема продължава да мълчи по повод появилите се във Франция публикации, че е свързан с групировката „Мюсюлмански братя“. Самият вътрешен министър заяви в ефир, че носителят на Златната топка има тесни връзки отдавна с противоречивото движение.

 

Всъщност ислямистката групировка е най-старата подобна в света. Тя стартира съществуването си в Египет малко след разпада на Османската империя. Въпреки че на повечето места в света тя е забранена или съществува полулегално, тя остава най-голямата такава организация. В същността си движението не пропагандира за насилие, но често е замесена в терористични актове на различни места.

 

Карин Бензема не скри подкрепата си към палестинския народ и написа в социалните мрежи трогателен пост след началото на конфликта в Близкия изток. Това предизвика вълна от коментари, които възхваляват или отричат мнението на футболиста. В момента той играе в Саудитска Арабия за Ал Итихад.

 

Слуховете за връзки с терористи не стартират от сега. Бензема е наречен от френски политик „велик нападател терорист“ още при спечелването на Златната топка. Преди месеци честити и националния празник на Саудитска Арабия облечен в типична за местните носия. Не крие и изповядването на мюсюлманската религия, а от години поддържа и брада, типична за крайните ислямисти. Слуховете, че е част от „ Мюсюлмански братя“ се засилват и от мълчанието на Бензема относно атаките срещу него.

 

Източник: nova.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.