Ето го най-красивия мъж в света (СНИМКА)

Арън Тейлър-Джонсън е обявен за най-красивия мъж в света според проучване, използващо древногръцки стандарти за красота

https://lifezone.bg/svetat/eto-go-nay-krasiviya-mazh-v-sveta-snimka/144534 LifeZone.bg
Ето го най-красивия мъж в света (СНИМКА)

Арън Тейлър-Джонсън е обявен за най-красивия мъж в света според проучване, използващо древногръцки стандарти за красота

Установено е, че чертите на лицето на британската звезда, която някои спрягат за следващия Джеймс Бонд, отговарят на 93,04% от златното сечение - математическо уравнение, създадено от гърците в опит да измерят красотата.

Д-р Джулиан Де Силва от Центъра за съвременна лицева козметична и пластична хирургия в Лондон използва златното сечение, за да определи най-привлекателните лица.

Това съотношение, което може да се прилага в различни аспекти на дизайна, е използвано от Леонардо да Винчи в неговия „Витрувиански човек“, за да изобрази идеалната човешка форма.

Идеята е, че колкото по-близки са пропорциите на лицето или тялото до числото 1,618 (Фи), толкова по-естетично изглеждат те.

Според заключенията на д-р Де Силва комбинираните мерки на британската звезда отговарят на класическия гръцки идеал за съвършенство и го превръщат в най-красивия Джеймс Бонд в историята на ролята, като надминават Даниел Крейг, Шон Конъри и всички останали звезди, за които се говори, че ще играят агента на тайните служби.

Д-р Де Силва заяви: „Аарон е категоричен победител, когато всички елементи на лицето се измерват за физическо съвършенство.“

Според медика това, което прави Тейлър-Джонсън толкова красив, е цялостната форма на лицето му, която е получила 99,2 %.

Почти всички негови черти обаче също са получили високи оценки: „Това, което прави Аарон толкова изключителен, е цялостната форма на лицето му, която с резултат от 99,2 % е само на 0,8 % от перфектната. Ширината и дължината на носа му също са почти перфектни - 98,8%. Той има и красиво изваяна брадичка, която е оценена с 95%.

Източник:  msn.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.