Изтекоха голи снимки на Тейлър Суифт

Сензацията на световната музикална сцена Тейлър Суифт едва ли изживява най-хубавите моменти в живота си

https://lifezone.bg/svetat/iztekoha-goli-snimki-na-teylar-suift/126047 LifeZone.bg
Изтекоха голи снимки на Тейлър Суифт

Сензацията на световната музикална сцена Тейлър Суифт едва ли изживява най-хубавите моменти в живота си

Порнографски изображения на най-известната звезда в света, генерирани от изкуствен интелект, се разпространиха в социалните медии тази седмица, подчертавайки вредния потенциал на широко разпространената технология за изкуствен интелект: способността ѝ да създава убедително реални и вредни изображения.

Фалшивите снимки на Тейлър Суифт се разпространяват предимно в социалната мрежа X, известна преди като Twitter. Снимките, на които певицата е изобразена в сексуално внушаващи и откровени пози, са гледани десетки милиони пъти, преди да бъдат премахнати от социалните платформи. Но нищо в интернет наистина не е изчезнало завинаги и те несъмнено ще продължат да бъдат споделяни в други, по-малко регулирани канали.

Говорителят на Суифт не е отговорил на молбата за коментар.

Подобно на повечето големи платформи за социални медии, правилата на X забраняват споделянето на "синтетични, манипулирани или извадени от контекста медии, които могат да заблудят или объркат хората и да доведат до вреда".

 Една от снимките е била разгледана над 45 млн. пъти, препубликувана над 24 хил. пъти и има стотици хиляди харесвания, преди да бъде премахната от администраторите на социалната мрежа.

Инцидентът се случва в момент, когато Съединените щати навлизат в годината на президентските избори, и нараства загрижеността за това как подвеждащите изображения и видеоклипове, генерирани от изкуствен интелект, могат да бъдат използвани за дезинформация и в крайна сметка да нарушат вота.

Източник: cnn.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.