Кралица Камила и Брижит Макрон преживяват неудобен момент: Кралската особа обиди първата дама

Кралица Камила не отвърна на опита на френския президент да се държат за ръце, след като положиха венци

https://lifezone.bg/svetat/kralica-kamila-i-brizhit-makron-prezhivyavat-neudoben-moment-kralskata-osoba-obidi-parvata-dama/135694 LifeZone.bg
Кралица Камила и Брижит Макрон преживяват неудобен момент: Кралската особа обиди първата дама

Кралица Камила не отвърна на опита на френския президент да се държат за ръце, след като положиха венци

Френската първа дама Брижит Макрон посегна да хване ръката на кралица Камила по време на събитие, посветено на Деня на независимостта, но ходът не мина по план.

76-годишната кралица Камила и 71-годишната Бриджит изпаднаха в неудобен момент на 6 юни по време на службата, посветена на 80-годишнината от десанта на Деня Д в Нормандия, Франция. Както се вижда от видеоклип, споделен в X от Daily Mail, съпругата на френския президент Еманюел Макрон се опита да държи ръката на кралската особа, след като те положиха венци пред британския мемориал в Нормандия във Вер-сюр-Мер. Кралица Камила обаче не отвърна на жеста, като държеше ръката си настрани. След като за кратко хвана ръката на кралската особа, Бриджит се отдръпна встрани и сгъна ръце пред себе си.

След това двете жени постояха мълчаливо, преди да се присъединят към съпрузите си, крал Шарл и президента Макрон.

Правилният етикет при общуване с британските кралски особи отдавна е широко обсъждана тема. На уебсайта на кралското семейство, който все още не е обновен изцяло след смъртта на кралица Елизабет през септември 2022 г., се посочва: „Няма задължителни кодекси на поведение при среща с кралицата или член на кралското семейство, но много хора желаят да спазват традиционните форми.“

 

Източник: msn.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.