Македонец планирал терористичната атака на концерт на Тейлър Суифт: Всичко, което знаем

Тейлър Суифт е принудена да отмени виенската част от рекордното си турне Eras след очевиден заговор за нападение по време на концерт в австрийската столица

https://lifezone.bg/svetat/makedonec-planiral-teroristichnata-ataka-na-koncert-na-teylar-suift-vsichko-koeto-znaem/140132 LifeZone.bg
Македонец планирал терористичната атака на концерт на Тейлър Суифт: Всичко, което знаем

Тейлър Суифт е принудена да отмени виенската част от рекордното си турне Eras след очевиден заговор за нападение по време на концерт в австрийската столица

Съобщението беше направено от организаторите Barracuda Music ден преди Суифт да излезе на сцената тази вечер. Австрийските власти съобщиха, че са арестували 19-годишен мъж, за когото се твърди, че е планирал ислямистко нападение, като "в центъра на вниманието" е бил концертът на Суифт. Тя трябваше да свири пред 170 000 фенове в продължение на три вечери.

В публикация в Instagram късно в сряда Barracuda Music заяви, че не е имала друг избор, освен да прекрати концертите: "С потвърждението на правителствените служители за планирана терористична атака на стадион "Ернст Хапел" нямаме друг избор, освен да отменим трите планирани концерта за безопасността на всички."

В изявлението феновете на Тейлър бяха уверени, че закупилите билети за шоуто ще получат автоматично възстановяване на сумата в рамките на следващите 10 работни дни. Певицата трябваше да излезе на сцената на виенския стадион "Ернст-Хапел" в четвъртък, петък и събота тази седмица.

Франц Руф, директор по въпросите на обществената сигурност в австрийското министерство на вътрешните работи, заяви, че властите са наясно с "подготвителните действия" за евентуално нападение, "както и че 19-годишният извършител е насочил вниманието си към концертите на Тейлър Суифт във Виена", съобщи Австрийската агенция по печата.

Г-н Руф заяви, че 19-годишният младеж със северномакедонски корени е положил клетва за вярност към групировката "Ислямска държава". Смята се, че австрийският гражданин се е радикализирал в интернет. Директорът на службата за обществена сигурност добави, че химическите вещества са осигурени и се оценяват. Не бяха дадени повече подробности.

Фокусът на предполагаемата бомбена атака е бил столицата и по-специално концертът на Тейлър Суифт. Съобщава се, че тийнейджърът е планирал да вкара автомобил в 20 000 фенове, стоящи пред стадион "Ернст Хапел" по време на концертите, след което да атакува с мачете и ножове.

Източник: mirror.co.uk

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.