Медицински експерти в Австралия споделят рядко срещана информация за рака на крал Чарлз

Крал Чарлз поема „смел“ риск на фона на лечението си от рак

https://lifezone.bg/svetat/medicinski-eksperti-v-avstraliya-spodelyat-ryadko-sreshtana-informaciya-za-raka-na-kral-charlz/145196 LifeZone.bg
Медицински експерти в Австралия споделят рядко срещана информация за рака на крал Чарлз

Крал Чарлз поема „смел“ риск на фона на лечението си от рак

Преди крал Чарлз да приключи кралската си обиколка в Австралия, монархът посети онкологичен център в Сидни, за да научи повече за болестта.

Още през февруари кралят обяви, че е диагностициран с рак, но от двореца отказаха да уточнят вида, който го разболява.

Домакин на Чарлз бяха съизпълнителните медицински директори на Австралийския институт по меланома професор Джорджина Лонг и професор Ричард Сколиър, които го разведоха във вторник и го запознаха с пионерското лечение на рака на кожата.

Сколиър, който е водещ патолог по меланома, похвали краля за пътуването му по пътя на рака и даде възможност да се запознае по-отблизо със здравословното състояние на монарха.

„Смелостта на краля е да оповести публично пътя си към рака“, казва той. „Всеки се чувства различно по отношение на диагнозата рак.“

Той продължи: „Някои хора са щастливи да я оповестят публично, но това не е еднакво за всички пациенти и мисля, че трябва да уважаваме това. Но за нас това, за което говорихме с краля днес, е меланомът и невероятният напредък, който сме постигнали тук.“

Посещението в Австралия е не само първото посещение на управляващия крал в страната, но и първото след шокиращата диагноза рак.

По-рано беше съобщено, че крал Чарлз, който е „спрял“ лечението си от рак за времето на пътуването си, пътува с двама лекари и резервен запас от кръв.

Източник: thenews.com.pk

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.