Увековечиха я: Издигнаха статуя в чест на Шакира

Близо 21-метрова бронзова статуя на Шакира е открита в родния ѝ град в Колумбия

https://lifezone.bg/svetat/uvekovechiha-ya-izdignaha-statuya-v-chest-na-shakira/124162 LifeZone.bg
Увековечиха я: Издигнаха статуя в чест на Шакира

Близо 21-метрова бронзова статуя на Шакира е открита в родния ѝ град в Колумбия

В публикациите си в социалните мрежи певицата благодари на скулптора Йино Маркес и неговите ученици за техния "огромен артистичен талант"

Шакира е превърната в бронзова статуя с височина 21,3 фута (6,5 метра) в родния си град Баранкиля, Колумбия, където според легендата е започнала да танцува на масата в ливански ресторант на четиригодишна възраст.

Изпълнителката на "Бедрата не лъжат" сподели снимки и видеоклип на статуята, на която е заснета как прави характерното за нея завъртане на бедрата, в профила си в Instagram. Тя написа под една от публикациите: "Estoy muy emocionada por este homenaje a la mujer Colombiana y a las Barranquilleras dentro y fuera de mi tierra!" (Много съм развълнувана от това отдаване на почит на колумбийската жена и на Barranquilleras във и извън моята земя!)

В друг пост тя споделя снимки на родителите си Уилям Мебарак Чадид и Нидия дел Кармен Рипол Торадо, застанали пред епичната фигура.

"Това е твърде много за моето малко сърце", пише тя.

Статуята е голяма, но не е задължително да е най-голямата статуя на поп икона, която някога е била издигана. Това признание би трябвало да се присъди на "Завинаги Мерилин" - 26-метровата статуя в чест на екранната богиня Мерилин Монро, която сега се намира пред туристическа агенция в Палм Спрингс, Калифорния, когато Монро, тогава Норма Джийн Бейкър, уж за първи път е "открита" от агент.

Източник: theguardian.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.