Загази го: Обвиниха Наоми Кембъл в злоупотреби

Обединеното кралство забранява на супермодела Наоми Кембъл да бъде попечител на благотворителна организация

https://lifezone.bg/svetat/zagazi-go-obviniha-naomi-kembal-v-zloupotrebi/143506 LifeZone.bg
Загази го: Обвиниха Наоми Кембъл в злоупотреби

Обединеното кралство забранява на супермодела Наоми Кембъл да бъде попечител на благотворителна организация

Великобритания забрани на супермодела Наоми Кембъл да бъде попечител на благотворителни организации за срок от пет години, след като разследване на създадената от нея благотворителна организация установи, че средствата, събрани за добри каузи, са били използвани за спа процедури и цигари.

Родената в Лондон 54-годишна Кембъл беше една от елитните супермодели, които доминираха на модните подиуми и кориците на списанията от 90-те години на миналия век.

През 2005 г. тя основава организацията Fashion For Relief, която има за цел да набира средства за хуманитарни каузи чрез организиране на дефилета, но тази година организацията е извадена от списъка на британските благотворителни организации.

Разследване, публикувано в организацията от Комисията за благотворителност, установи множество случаи на неправомерно поведение и лошо управление, в резултат на което комисията заяви, че забранява на Кембъл и още двама души да бъдат членове на настоятелството.

Представителите на Кембъл отказаха коментар.

В периода 2016-2022 г. регулаторният орган установи, че само 8,5 % от разходите на Fashion for Relief са били насочени към безвъзмездни средства за благотворителност. На един от попечителите са извършени неразрешени плащания в размер на 290 000 лири (388 000 долара), а парите са били похарчени и за рум сървиз, спа процедури и цигари.

Източник: reuters.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.