Ето ги 3-те сигурни причини за край на връзката

С времето забравяме или не оценяваме значението на тези детайли

https://lifezone.bg/tya-i-toy/eto-gi-3-te-sigurni-prichini-za-kray-na-vrazkata/117963 LifeZone.bg
Ето ги 3-те сигурни причини за край на връзката

С времето забравяме или не оценяваме значението на тези детайли

Терапевт обяви, че има три причини за край на връзката, които присъстват като повод за почти всяка раздяла. И това важи както за брак и дългогодишна любов, така и за връзки от по-кратко време.

 

Три са според брачния терапевт Джеф Гюнтер причините за край на връзката:

Първата е „малките неща“ – или по-точно казано пропускането на малките жестове. Терапевтът твърди, че в началото на връзката, това което подхранва желанието и страстта, са именно малките неща. Всеки комплимент, всеки жест, докосване, подарък или просто кратък флирт карат партньора ни да се чувства желан и обичан. С времето обаче забравяме или не оценяваме значението на тези детайли, което се явява и основна причина за раздяла.

 

Втората причина според терапевта са неразрешените въпроси. Неизказаните и натрупани проблеми. Липсата на комуникация и разрешаване на казуси се явява вулкан, който е пред изригване. Партньорите „замитат под килима“ проблеми с времето, премълчават това, което ги притеснява, но при спор тези казуси излизат на дневен ред и се използват като атака срещу любимия. Това всъщност се оказва и убиец на всяка връзка.

 

Третата причина за раздяла очаквано е отдалечаване на партньорите. Кариерата и личностното развитие на всеки му праща нови предизвикателства и промени в живота. Често партньорите поемат в коренно различни посоки. Не разбират успехите и трудностите на любимия. Отчуждават се, показват пренебрежение или безразличие към възходите или провалите на партньора. С времето това дава отражение и върху интимността и физическата близост. Естествено това в даден момент води до край на всяка връзка.

Източник: flagman.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.