Шеф Виктор Ангелов отправи изненадващо послание към първата си любов от ефира на предаването „Хелс Китчън“, признавайки, че когато владеела сърцето му, бил едва 12-годишен. Двамата обаче се събират доста по-късно, вече като зрели хора. Тогава Наталия вече била разведена с първия си съпруг, от когото има пораснали син и дъщеря, а Виктор постигнал набелязани професионални цели, изстреляли го като утвърдено име в професията.
Кулинарят се присети за първата си любов Мариела и дори си позволи да й прати сърчице, което хвърли в шаш участниците. Те дори го попитаха дали съпругата му на гледа. Повод за това откровение ставна една от гостенките майсторки на баница от различни краища на страната. В момента, в който шеф Ангелов разбра, че се казва Мариела, веднага сподели, че и първата му любов е със същото име и все още помни посланието върху гърба на снимката й, която му подарила: „Розата мирише, трънчето боде, любовта е сладка, но не се яде“.
Едва ли обаче съпругата на топ готвача Наталия е проявила ревност, тъй като любовта им е като от романтичен филм, а той се определя като „един щастлив човек“. Факт е, че той винаги е правил силно впечатление с отношението към половинката си, за която неведнъж е казвал, че е голямата му любов и е най-красивата жена, която е виждал, която дори се разхубавява все повече и повече с времето.
Тъй като са израснали в съседни блокове, се познават от 12-годишни, когато играели на улицата. Като тийнейджъри били в една компания и макар Виктор да я харесвал още тогава, не си признал поради свян и така пропуснал шанса си да се събере още отначало с голямата си любов. Освен това вече бил увлечен от професионалните си стремежи.
През 1999 г. започнал работа в петзвездния ресторант на хотел „Шератон“ във Франкфурт след спечелен конкурс. Именно тази стъпка предопределила по-нататъшния му път. Докато бил в Германия решил да остане в професията и да се стреми към развитие.
През 2001 г. започнал работа в ресторанта на столичния хотел „Шератон“ като зам.-главен готвач, но бързо се издигнал до шеф. Три години по-късно вече ръководел кухнята на ресторанта в хотела от известната верига в Тирана, Албания. Никога не е съжалявал, че се е върнал в родината си.
След като се установява трайно в България, започва собствен ресторантьорски бизнес с подкрепата на родителите си, които без никакво колебание, продали единствения си апартамент, за да му помогнат за първия ресторант. Виктор нямал абсолютно никакви страхове дали ще оправдае очакванията им, тъй като бил убеден, че бизнесът му ще потръгне.
Скоро след първите емоции около професионалното му начинание, бил завладян и от любовта. През годините не губили контакт с Наталия, но отношенията им били само приятелски, макар да не общували често. Тъй като тя била вече семейна, Виктор запазил чувствата си и не продумвал и дума за тях. Въпреки връзките, които имал през годините, признава, че Наталия, която се омъжила едва 19-годишна, никога не му е излизала от главата.
След края на брака й, с Виктор започнали да се виждат по-често и се сближили. Порасналите й деца – Март и Ива, се чувствали спокойно около кулинаря, тъй като го познавали отдавна като неин стар приятел. Събирането им се случило естествено, а не след дълго се родила и дъщеря им Натали.
Кулинарят винаги е бил баща и на трите деца, никога не ги е делил. Като такъв е любящ, но и взискателен. Старае се да им дава добър пример и съвети, и да ги насочва. Макар да изглежда фокусиран върху професията, истината е, че за него семейството винаги е било на първо място.
Източник: Уикенд