Чудесата се случват когато вярваш и обичаш безрезервно

https://lifezone.bg/vdahnovenie/chudesata-se-sluchvat-kogato-vyarvash-i-obichash-bezrezervno/44302 LifeZone.bg
Чудесата се случват когато вярваш и обичаш безрезервно
Младо семейство имало две деца, но за нещастие, на по-малкото от тях поставили тежка диагноза. Налагала се спешна операция, която обаче била непосилна за семейството. Те събрали всички средства, с които разполагали, взели заеми от близки и приятели, но пак не успели да съберат необходимата сума за операцията.

Една вечер по-голямото момченце чуло майка си да плаче.
– Само чудо може да го спаси – хлипала разстроената жена.

В този момент детето се втурнало в стаята си, извадило малката касичка със спестяванията си и изсипало всички монети на пода. После ги преброило внимателно, сложило ги в джоба си и тихичко се измъкнало през вратата.
Детето стигнало тичешком до близката аптека, влязло запъхтяно и сложило пред аптекаря цялото си богатство.

– Искам да купя чудо за малкото ми братче – уверено казал малкият клиент. – То е много болно и мама каза, че ще го спаси само чудо.
– Ех, ако можеше да продаваме чудеса… – тъжно въздъхнал аптекарят.
– Вижте, ако парите не са достатъчни, ще се опитам да намеря още. Само кажете колко струва чудото.
– Не продаваме чудеса, мило дете… Съжалявам за братчето ти.

В същия момент в аптеката влязъл добре облечен мъж на средна възраст, който, ставайки неволен свидетел на разговора, неочаквано се намесил:
– От какво се нуждае братчето ти, моето момче?

– Не знам – отвърнало момченцето, а очите му се напълнили със сълзи. – Той е много болен и трябваше да му направят операция. Но сега мама казва, че само чудо може да го спаси.
– Ха, какво съвпадение! – усмихнал се мъжът. – Знаеш ли, че аз работя точно това. И имам най-различни чудеса за малки деца. Но трябва да видя братчето ти, за да преценя какво чудо ще му трябва. Хайде, заведи ме при родителите си и ще намерим истинско чудо.

Случайният непознат в аптеката се оказал известен хирург, който лично се заел с лечението на детето. И след като направил операцията напълно безплатно, болното дете започнало малко по малко да се възстановява.

Родителите били безкрайно щастливи от неочаквания обрат на безизходната ситуация и все още не можели да повярват как по-големият им син е успял да намери този хирург, а той да направи операцията напълно безплатно.

– Всичко това беше чудо – повтаряла майката през сълзи. – Наистина не знам как се случи…
Само големият ѝ син знаел. Той бил щастлив, че е успял да намери чудото, което е спасило братчето му. И вече бил напълно сигурен, че на света има много чудеса. Просто трябва да вярваш в тях. И да обичаш…

Всички имаме нужда от чудеса. Защото много често трудности и неразрешими проблеми ни прекършват, губим вярата, а след нея и надеждата. И забравяме, че винаги има изход – дори да е истинско чудо. Но чудесата се случват, когато вярваш и обичаш безрезервно. А на това много често ни учат децата.

„Да видиш чудото на живота през очите на едно дете, означава да изпиташ най-голямото удоволствие на света.“ Хорас Браун

източник: gnezdoto.net

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.