Най-тежкото решение в трагедията: Органите на 18-годишен младеж спасиха трима

Изпадналият в мозъчна смърт младеж стана донор за трима

https://lifezone.bg/vdahnovenie/nay-tezhkoto-reshenie-v-tragediyata-organite-na-18-godishen-mladezh-spasiha-trima/119828 LifeZone.bg
Най-тежкото решение в трагедията: Органите на 18-годишен младеж спасиха трима

Изпадналият в мозъчна смърт младеж стана донор за трима

Родителите на 18-годишно момче в Пловдив взеха най-тежкото решение и дариха органите му. С благородното дело трансплатация бе извършена на трима души, за които операциите са животоспасяващи. Припомняме, че в центъра на Пловдив в сряда срещу четвъртък през нощта стана тежка катастрофа. В нея пострадаха няколко души, като един от тях се оказа в много тежко състояние. В петък през деня стана ясно, че 18-годишното момче е изпаднало в мозъчна смърт.

 

Сърцето на младежа спаси живота на 43-годишна жена, на която е направена трансплантация в УМБАЛ „Проф. Д-р Александър Чирков“. Бъбрекът на загиналия вече е присаден на 41-годишен мъж в УМБАЛ „Лозенец“. Във ВМА пък на 57-годишна жена е извършена чернодробна трансплантация.

 

От Министерството на здравеопазването поднесоха съболезнования към опечалените близки. Изразиха и огромна благодарност, че в този тежък момент са взели решението за донорство и спасяване на трима души.

 

Катастрофата продължава да създава напрежение, а разследването ще бъде продължително и тежко. Колата на починалото момче не е спряла на знак „СТОП“ и е пометена от бясно движещ се автомобил на път с предимство. Очевидно вина имат и двамата водачи, но органите на реда ще трябва да вземат решение.

 

Източник: trafiicnews.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.