Не само зодията: Характерът се влияе и от сезона на раждане

https://lifezone.bg/zodiyak/ne-samo-zodiyata-harakterat-se-vliyae-i-ot-sezona-na-razhdane/126276 LifeZone.bg
Не само зодията: Характерът се влияе и от сезона на раждане

Не само зодията влияе на нашия характер

Сезонът също има пръст в чертите на нашия нрав. Тези от нас, които са родените през пролетните месеци-март, април, май са оптимисти. Те виждат всеки спад като възход, а всеки срив като начало на нещо хубаво.

Засилена форма на депресия имат бебетата, родени през май, а най-ниски нива показват родените през ноември.

Летните бебета са „оперирани“ от тъгата. Те имат наченки на депресия, но пък тя се компенсира от бързата смяна на настроенията-между повишено и ниско настроение.

Но това не е биполярно разстройство. Най-малък процент от тази болест страдат хората, родени през август.

Есенните бебета са хладнокръвни и добре балансирани хора. Причината може да е изобилието от храни на пазара, а и защото сезонните болести са далеч. Но родените през есента имат ниски нива на депресия.

Единственият недостатък е, че са по-склонни към раздразнителност. Тези, които са родени през зимата са изправени пред много предизвикателства.

При тях вероятността да развият шизофрения е огромна. Също така са по-застрашени от биполярно разстройство и депресия. Но пък зимните бебета не са така раздразнителни.

Редица проучвания сочат, че родените през януари и февруари стават известни хора. Причината е, че са креативни и имат богато въображение. Но не само сезонът, а  и други фактори сформират характера ни.

 

1 Коментара

Тодор

преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.