Как да разберете, че това между вас е голямата любов?

Не се съмнявате в чувствата си, изпитвате привличане и знаете много добре какво искате от връзката ви. Въпреки това, не сте сигурни дали това не е поредното влюбване, което скоро ще отшуми? Искате да знаете дали това е голямата любов, преди да се гмурнете в дълбокото?

Какво е истинската, голямата любов?

Простичко казано, истинската любов се чувства като погледнеш другия и нямаш колебания, че искаш да си с него. Никакви колебания, никакви сметки. Никаква ревност, съмнения и мрачни мисли. Просто се доверяваш и даваш всичко от себе си.

Това е голямата любов – без уговорки, оправдания, лъжи и игрички.
Истинската любов е да помислите първо за другия и после за себе си. Да не чакате благодарност, а да се грижите с удоволствие. Когато всичко започне да ви тежи, това означава, че любовта ви не е същата.

Истинската любов лесно се откроява, когато се карате. Има ли ожесточеност, желание да нараните другия, злоба, агресия, гняв? Ако ги има, това не е любов. Обичащият човек прощава, проявява разбиране към настроенията на другия, премълчава си. Да, с времето това е трудно, но затова и любовта рядко остава до края на връзката.

Истинската любов се основава на честността и почтеността. Ако в нея се прокрадне лъжата и двуличието, то тя не е била истинската. Била е увлечение, тръпка, химия, но не и любов.

Когато истински обичате един човек, не искате да го променяте по свой вкус. Започнете ли да го правите, означава, че сте се влюбили в перспективата за него. Всъщност не го харесвате такъв, какъвто е. И това няма нищо общо с любовта.

Лесно е да кажете на някого „Обичам те!“, но трудното идва, когато трябва да доказвате това в трудните моменти. Любовта означава грижа и разбиране към нуждите на другия. Ако усещате, че не ви боли за неговите проблеми, че не се притеснявате за неговите страхове, че ви е безразлично дали се е провалил в работата си, то това със сигурност не е голямата ви любов.