Лош късмет ли е да вземеш пари на кръстопът?

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/losh-kasmet-li-e-da-vzemesh-pari-na-krastopat/140306 LifeZone.bg
Лош късмет ли е да вземеш пари на кръстопът?

Още от миналите векове хората не взимат пари, оставени на кръстопът

Те избягват да го правят, понеже вярват, че това носи лош късмет.

И че тези пари са оставени там, понеже с тях откупват грехове и те са прокълнати. Легендата е разпространена не само у нас, но и в много култури по света.

Според тези вярвания монетите или парите, оставени на кръстопът са дадени от човек, за да се освободи от греховете си.

Кръстопътят е местото ,където се пресичат световете а мъртвите и на живите,  а оставените пари са предназначени за духове или за свръхестествени сили.

Ако се вземат тези пари от някой човек, той поема греховете на този, който ги е оставил и се излага на риск от застигнато проклятие.

Този мит има дълбоките си корени от старогръцката митология. Съществуват и по-модерни версии на вече съществуващата.

Според тях монетите или парите на кръстопът са знак или предупреждение от криминални организации.

Ако някой вземе парите, значи е готов да се присъедини към тях или поеме роля в незаконните им действия, което може да причини неприятни последици.

Въпреки че светът вече е доста по-рационален, тези легенди продължават да се предават от поколение на поколение.Те ни навяват мисли за мистерии и неразгадани тайни за миналото ни и за страха от непознатото и свръхестественото.

Има много примери, как хората които са взели монети от кръстопът, са имали доста трагични събития в живота си.Това подхранва вярата ни в проклятието и предупреждава да не престъпваме това древно табу.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.