На 91 Ицко Финци не се предава! Радва жена си с рецепти на велия Леонардо (Фото)

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/na-91-icko-finci-ne-se-predava-radva-zhena-si-s-recepti-na-veliya-leonardo-foto/132578 LifeZone.bg
На 91 Ицко Финци не се предава! Радва жена си с рецепти на велия Леонардо (Фото)

Вчера Ицко Финци стана на 91!

С 46 години по-младата си съпруга Лиза Боева имат тринадесет годишен брак. А на 22 май ще празнуват годишнина. И са по-щастливи отвсякога! Двамата имат и  дъщеря Матилда, която вече е на 6.

Те са много щастливи и самодостатъчни, а за празника са поканили само най-близките си хора. Там бил и сина му Самуил от първия му брак.

На трапезата Ицко експериментирал със специалитети, които готвил младия Леонардо да Винчи.

Геният работил за кратко като готвач във флорентинската таверна „Трите охлюва“. Тогавашната кухня била доста обрана и неестетична. Приготвяли са предимно риба или месо, които смилали на пастет и  мажели върху хляб.

Но и тук Леонардо бил неотразим, защото измислил свои рецепти. Той прецеждал през сито от конски косми отвара от меки плодове и говежди бульон.  Ястието се поднасяло топло, като в чинията се слагали по 2-3 ягоди.

„Имам списък с двадесетина рецепти, но не с всички ще експериментирам. Някои от тях са доста сложни, други ще направя“, нахъсал се е неуморимият Ицко.

А неговата съпруга признава, че с удоволствие ги опитва, понеже била „любопитна и лакома“.

Любовта на Ицко Финци и доста по-младата му съпруга е все така силна както и преди, независимо от разликата във възрастта. Двамата, освен в отглеждането на дъщеричката си, са се посветили и на интерпретацията на световната класика.

Източник: България днес, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.