Сагата започна!Наследниците се боричкат за имането на Берлускони

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/sagata-zapochnanaslednicite-se-borichkat-za-imaneto-na-berluskoni/112399 LifeZone.bg
Сагата започна!Наследниците се боричкат за имането на Берлускони

Силвио Берлускони напусна този свят на 12 юни

Бившият премиер и бизнесмен почина на 86 годишна възраст, като последните години боледуваше от тежки болести.

Тленните му останки бяха кремирани и два дни след кончината му бе погребан. В последният път го изпратиха над 10 000 човека, сред които звезди, политици, близки, приятели, както и обикновени хора.

На панихидата присъстваха и неговите пет деца. Политикът и медиен магнат има и 16 внучета. Между тях ще бъде разпределено несметното му богатство. Според медиите на Ботуша Силвио Берлускони притежава богатство, което се оценявало на пет милиарда евро.

„Форбс“ поставя бившия премиер на трето място по богатство и Италия.Имало е и години, когато той е оглавявал класацията.

Берлускони притежава няколко вили, къщи и дворци, освен бизнес за милиони. Една от най-любимият му и известен недвижим имот е резиденцията  край Милано. Това е вила „Сан Мартино“ в Аркоре, където той приемал само най-близките си хора.

Има няколко къщи в Милано,както и в Рим. Притежава имоти също така в Кан, на Бермудите, също в Антигуа.

Освен за бизнес империята му, многото имоти, къщи, вили и дворци,тлъсти банкови сметки, наследниците му ще трябва да се борят и за колекционерските му творби на изкуството.Оценени ца милиони.

Докато бил жив, Берлускони подготвил завещанието си. Но адвокатите очакват семейни войни. Защото не всичките му деца и внуци ще получат равни дялове от наследството му.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.