Тайната падна: Защо мързеливите хора са по-умни?

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/taynata-padna-zashto-marzelivite-hora-sa-po-umni/143460 LifeZone.bg
Тайната падна: Защо мързеливите хора са по-умни?

Мнозина са подлагали под съмнение становището, че мързеливците се отличават с по-голям интелект и са по-умни

Учените обаче дадоха отговор на този въпрос. Спецове от университета във Флорида, САЩ, доказаха категорично, че мързеливите хора са по-умни от останалите.

За целта те провели експеримент с две група хора. Едните от участниците ценели мисълта  и активно търсели ситуации, провокиращи мисленето.Втората част от хората били такива, които правели всичко друго, но не и да мислят.

След което снабдили и двете групи с монитор за активност. Резултатите станали ясни след една седмица.Тези, които мислили били доста по-активни от тези, за които мисленето не била силната им страна.

По мнението на спецовете по-умните хора са по-мързеливи от останалите, понеже  имали по-дълъг обхват на внимание.

За тях било важно да не са винаги в движение, за да стигнат до някакво решение. Или те може да седят и лежат на дивана, като използвали времето да мислят, четат или дремят.

Но все пак учените предупреждават, че заседналия начин на живот е доста лош за нашето здраве.

Било установено също, че през почивните дни процентът на активните и мързеливите е почти еднакъв. Това е така, понеже през уикендите и интелигентните хора вероятно се движат по-малко.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.