Ако искате да „поправите“ нещо или някого, обичайте го, защото това, което го е „повредило“ не е било обич

Любовта е силата, която тласка човечеството напред. Тя е лекарството за всяка болест. Да бъдеш обичан, уважаван и разбиран е най-големият подарък, който могат да ти поднесат.

Положителните отношения са лечебни. Доверието, честността и състраданието могат да излекуват всяка наранена душа и да й дадат покой.

Как да развием лечебни отношения?

Отношенията с някои хора могат буквално да ни разболеят. Това са хората, които са вредни за нас. Ако искаме бъдем здрави, трябва да избягваме токсичните отношения. И обратно – лечебните отношения с хора, които ни ценят, намаляват стреса, подобряват качеството ни на живот и ни вдъхновяват.

Положителните връзки са лечебни взаимоотношения. Доверието, честността и състраданието са трите елемента на лечебната връзка. Обграждайте се с хора, които ги проявяват към вас. Дайте същото и от себе си. Само така ще изградите лечебни отношения. Бъдете лоялни, искрени и честни.

Само с любов и нежност можете да помогнете на някого да оздравее, когато душата му е ранена. Няма значение дали вие сте причината. Понякога дори да обичате един човек, можете много да го нараните. И когато това се случи, означава, че не ви е достигнала любовта. Ако я имате в достатъчно количество, нямаше да рушите, а щяхте да създавате.

Бъдете приятел с човека до вас, поставяйте се на негово място, разбирайте го, чувствайте нуждите му. Не гледайте на любовта егоистично. Тя е преди всичко взаимност. Давайте обич безусловно. Лекувайте с нежност.

Всеки човек има нужда от подкрепата на другия, от неговата нежност и топлота. Те могат да лекуват, да вдъхновяват, да окуражават. Любовта е най-могъщата сила, която може да направи чудеса с всяко разбито сърце, с всеки нещастен човек, с всяка опустошена душа.

„Ако искате да „поправите“ нещо или някого, обичайте го, защото това, което го е „повредило“ не е било обич.“