Знаете ли, че прикрития гняв е враг № 1 на щастието

Прикрития гняв е враг № 1 на щастието единствено и защото убива всичко положително живеещо в нас. Много малко хора умеят да си признаят, че са ядосани на нещо или някого. Те носят бремето на така нареченият прикрит гняв, който е най-опасен за самите тях.

„Стой далеч от негативните хора“ – ми каза веднъж един приятел, но защо помислих си аз. Та нали положителното се крие именно в разбирането, в отдаването и в помощта към другия. Няма нищо по-хубаво да покажеш на някои, че живота има и светла страна и колкото да е трудно, все пак си заслужава усилията! Да, негативните хора са проблемни, мрънкащи, искащи и намират проблема на всяко едно решение. Но защо са такива? Защото в тях тлее едно неугасващо огнище на тих и прикрит гняв! Много често те са ядосани на себе си, на света, на близките си и се чувстват слаби пред предизвикателството живот. Ако никои не им подаде ръка и не им помогне да угасят гнева си – те винаги ще са сърдитите негативни хора, които познаваме.
Прикрития гняв е враг № 1 на щастието, защото ни ограбва душевно, психически и физически дори. Той ни затваря в един омагьосан кръг от страхове. Страх от новото и непознатото, страх от не приемането и неодобрението ни, страх от самотата, от любовта, от привързването, от смъртта и пълноценния живот.

[wpsm_ads2 float=“none“]

Толкова много неоправдани страхове и толкова много гняв от безсилието ни да променим някои неща! Във всеки един от нас тлее по една искрица надежда, има едно зрънце положителна настройка и като хора привикнали да действаме рационално, ние всячески се опитваме да го заглушим максимално. А не трябва и не бива, защото само положителните ни мисли и действия, биха ни спасили в едни от най-черните моменти в живота ни. Трудно е, като феникс да станем и да се преродим от пепелта за нов живот, но не е невъзможно!
Прикрития гняв е враг № 1 на щастието човешко. То е много крехка вселена и всяка черна мисъл и тъмен страх го пропъждат далеч от нас.
Не се страхувайте;
Бъдете себе си;
Подавайте ръка, когато някого я иска или не;
Наслаждавайте се на абсолютно всеки житейски миг, защото няма да има втори дубъл;
Обичайте, защото любовта е лек за всичко лошо, негативно и грозно;
Грешете без да се обвинявате и не обвинявайте и другите за техните грешки;
Изживейте живота си така, сякаш всеки един ден е последен, защото човек никога не знае, какво крие бъдещето;
Никога не се гневете, защото прикрития гняв е враг № 1 на щастието;