Малки, но много значителни промени по пътя към здравословния начин на живот

https://lifezone.bg/nachin-na-zhivot/malki-no-mnogo-znachitelni-promeni-po-patya-kam-zdravoslovniya-nachin-na-zhivot/44292 LifeZone.bg
Малки, но много значителни промени по пътя към здравословния начин на живот

Здравословният начин на живот съвсем не е толкова труден, колкото си го представяте. Напротив – нужни са просто принципи и правила, които да спазвате, желание и постоянство. Ето ви няколко много малки промени, но изключително важни за началото на вашия здравословен начин на живот:

Забравете за вредните мазнини за готвене
Като цяло, откажете се от олиото, защото е вредно и се старайте да избягвате честата консумация на масло, защото то е калорично. Най-добре е да се ориентирате към кокосово масло или чист зехтин.
Спрете солта и захарта
Те са най-вредните съставки в ежедневните храни, с които се храним. Без тях, и месото – дори и малко по-тлъсто, е полезно, и десертите, ако са направени от плодове са здравословни.
Заложете на подправките
От една страна, с тях ще компенсирате липсата на сол, а от друга, ще поддържате оптимално здраве, защото в повечето случаи подправките са билки с много полезни свойства.
Приготвяйте зеленчуците на пара или ги консумирайте сурови
Така съхранявате полезните им съставки, защото ако са варени, пържени или печени, те губят свойствата си доста по-лесно и бързо.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.